Презентація пілотного проекту «3D-друк на допомогу незрячим та слабозорим» відбудеться 14 березня 2017 року о 10:00 у дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №21 з групами компенсуючого типу (м. Луцьк, вул. Марка Вовчка, буд. 6.)

Про це повідомили у Відокремленому підрозділі Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області.

Дітям з порушеннями зору та педагогам цього навчально-виховного закладу будуть представлені для апробації перші в Україні навчально-дидактичні матеріали, а саме: кубики, буквенно-фонетичний набір, годинник, Брайлівський алфавіт, тварини тощо універсального дизайну надруковані на 3D-принтері з подальшим застосуванням цих виробів в інклюзивному навчанні.

Цей проект був розпочатий за ідеєю та розробками членів ради відокремленого підрозділу ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області (Ніною Асєєвою, Петром Поліщуком, Вікторією Самчук) та реалізований за технічної підтримки Інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку», що працює в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці (ОУНБ) за сприяння і підтримки Посольства США в Україні. Можливість розробити, змоделювати і виготовити таку продукцію з’явилася в бібліотеці з придбанням 3D-принтера та 3D-сканера, які дають можливість друку досить чітких тактильних копій із спеціальною текстурною поверхнею. Моделюванням, друком та виготовленням займається спеціаліст з 3D-друку Михайло Грушевський.
 
 
 
 
 


Джерело: https://www.volynnews.com