Керівник нашого підрозділу взяв участь у VІІI Всеукраїнській інтерактивній науково-практичній конференції «Цифрові технолоії в освітньому процесі закладів освіти».
За такою темою 29 жовтня 2019 року завершила роботу VІІI Всеукраїнська інтерактивна науково-практична конференція, проведена уже традиційно спільно з Інститутом модернізації змісту освіти та Інститутом інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

VІІI Всеукраїнська інтерактивна науково-практична конференція «Цифрові технолоії в освітньому процесі закладів освіти»

Нагадаємо, що конференція тривала упродовж місяця із 24 вересня по 29 жовтня в інтернет-офлайн форматі (заочна участь), обговорення надісланих матеріалів у постерному режимі.
Забезпечення успіху Нової української школи неможливе без наскрізного застосування інформаційно-цифрових технологій в освітньому процесі.  Системність їх запровадження в освітній галузі суттєво розширює можливості вчителя, оптимізує управлінські та комунікаційні процеси, дозволяє формувати в учня важливі життєві компетентності.
Удосконалення форм і змісту освітнього процесу, впровадження цифрових технологій навчання та тестування відкриває ширші можливості вирішувати актуальні виклики сьогодення, швидше враховувати світові тенденції  інтелектуального потенціалу.
Використання цифрових технологій в освіті зумовлюють створювати якісно нові  умови професійної підготовки сучасного учителя.
Помітно зростає кількість досліджень, предметом яких стало використання цифрових технологій в освітньому процесі.
Саме із  метою об'єднання зусиль учених і практиків різних регіонів України, які ведуть наукові та прикладні дослідження з обговорюваної проблеми, для вироблення спільної стратегії та узгоджених підходів у проектуванні і створенні цифрових засобів навчання.
До участі у конференції долучилися науковці провідних наукових установ  України, педагогічні та науково-педагогічні працівники закладів післядипломної педагогічної освіти, закладів вищої освіти,  працівники методичних служб, керівники та педагоги закладів освіти Волинської, Дніпропетровської,  Закарпатської, Донецької, Запорізької, Київської, Рівненської, Харківської, Хмельницької областей та м. Києва. Загалом близько 50 учасників.
Заслуговує на увагу виступ керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області, бібліотекаря, тренера-консультанта Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Петра Поліщука, який поділився досвідом використання цифрових технологій для адаптації навчальних матеріалів та підручників для дітей з порушеннями зору. За допомогою принтера 3D ними виготовляється дидактичний матеріал з азбукою Брайля. Його організація співпрацює із понад 40 закладами освіти України, де навчаються діти з подібними вадами. Останнім часом ВП ВГО "Генерація успішної дії" почала співпрацювати і з ресурсними центрами інклюзивної освіти.
Виступ Петра Поліщука можна подивитися за посиланням: https://youtu.be/HSN6_XJwScg?t=7359  
Модератором підсумкового пленарного онлайн-засідання був Іван Вєтров, проректор із зовнішніх зв’язків і моніторингу якості освіти Рівненського ОІППО, який на початку ознайомив учасників із нормативно-правовими актами, на яких будується цифровізації освіти в Україні.
Статтю про конференцію та повне відео з конференції можна переглянути за посиланням: http://roippo.org.ua/news/8946/
Матеріал взято з сайту РІВНЕНСЬКОГО ОБЛАСНОГО ІНСТИТУТУ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ.

Виступ Петра Поліщука