Презентація відбудеться 6 лютого о 15:30, в КЗ «Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» РОР, м. Рівне, вул. Поштова 5.
Проект реалізований за кошти «Громадського бюджету міста Рівне 2019» та за підтримки Управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації і Управління культури і туризму Рівненської міськради.

Запрошуємо на презентацію проекту «Адаптація міської туристичної інфраструктури до потреб людей з інвалідністю»

Автор проекту
 – Олексій Муляренко
Виконавці та консультанти з інклюзивності і універсального дизайну  – Петро Поліщук та Ніна Асєєва.

Проект спрямований на вирішення проблем відсутності адаптованої туристичної інфраструктури для осіб з інвалідністю, яка нерозривно пов’язана з рівнем їх соціалізації, якістю життя та відпочинку. Увага до проблем людей з інвалідністю є першою ознакою цивілізованого суспільства. Крім того, що в рамках проекту було створено умови для дозвілля жителів та гостей м. Рівне з інвалідністю, реалізація поставлених завдань сприятиме підвищенню рівня розуміння проблем цієї категорії людей та формуванню відповідної суспільної свідомості. Саме це є запорукою для подальшого розвитку інфраструктури міста, дружньої до потреб осіб з інвалідністю.

За проектом розроблено та створено інклюзивні тактильні, контрастні карти-схеми (мнемосхеми) з дублюванням шрифтом Брайля туристичної інфраструктури середмістя Рівного, які розміщенні у людних місцях міста Рівне. На мнемосхемах позначено туристичні об’єкти, готелі міста Рівне та доступні для маломобільних груп населення аптеки, заклади торгівлі і харчування. Також на мнемосхемі розміщено QR-код з посиланням на  сторінку в інтернеті де викладено інклюзивні фільми (віртуальні екскурсії) про місто Рівне, музей бурштину та музей кованих скульптур, які створенні у рамках даного проекту з застосуванням універсального дизайну  (тифлокоментар (аудіодескрипція), супровід українською жестовою мовою (сурдопереклад), субтитри англійською мовою).
Мнемосхеми та фільми є доступними для осіб з інвалідністю різних нозологій, що забезпечую інклюзивність туристичної інфраструктури міста Рівне.