Шановні друзі, команда проєкту «Торкнутися слова. Це можливо!» вітає Вас.

Завершено інклюзивний проєкт «ТОРКНУТИСЯ СЛОВА. ЦЕ МОЖЛИВО!»

Здається недавно ми шукали авторів, редагували тексти, розробляли дизайн обкладинки, записували аудіо та відео для креативного інклюзивного видання виготовленого з застосуванням універсального дизайну «Торкнутися слова. Це можливо!». Як вже пройшло чотири місяці і даний інклюзивний культурний продукт готовий та вийшов у світ в багатьох форматах доступних для осіб з інвалідністю. Паперова книга надрукована шрифтом Брайля та плоско друкованим збільшеним кеглем. В книзі розміщено QR-код за, яким можна перейти на сайт де викладено дану книгу у текстовому форматі DOCX та PDF, аудіоформаті MP3, WAV  та форматі DAISY для прослуховування і завантаження, також на цій сторінці можна дізнатися інформацію про проєкт та переглянути буктрейлер та відеопоезію кожного автора з перекладом на жестову мову. До книги також додається флеш накопичувач, на якому записана книга у всіх цих форматах та відео. І вже сьогодні книги поширенні безкоштовно по всій території України, в бібліотеки, які обслуговують читачів з порушеннями зору та незрячих, в школи та реабілітаційні центри, які опікуються дітьми з інвалідністю, в обласні універсальні бібліотеки та обласні інклюзивно-ресурсні центри, також авторам даного видання.
Проєкт «Торкнутися слова. Це можливо!» реалізований Всеукраїнською громадською організацією людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» за фінансової підтримки Українського культурного фонду.
В книзі представлено авторів України, які мають інвалідність різних нозологій, з метою поліпшення сприйняття громадськістю, подолання стереотипів та стимулювання суспільної цікавості до інклюзивного мистецтва.
Шановні читачі, бажаємо Вам здоров’я, щастя, миру, добра та Божого благословення. Ми віримо, що дана книга стане культурним мостом між авторами та читачами, зможе поєднати, мотивувати та допомогти повірити в свої сили та талант, відкрити двері нових можливостей та реалізувати себе.
Приємного Вам прочитання!

З найкращими побажаннями, команда проєкту:
Генадій Євсев’єв – Президент ВГО «Генерація успішної дії»;
Іванна Самчук – автор ідеї проєкту, збір, редагування та підготовка креативного універсального видання;
Ніна Асєєва – редактор та коректор шрифтом Брайля, відповідальна за розповсюдження інклюзивної книги;
Петро Поліщук – координатор проєкту, організатор, виготовлення аудіокниги, робота зі ЗМІ;  
Михайло Швець – промоція, написання звітів;  
Ірена Панаріна  – дизайн обкладинки;
книгу надруковано на потужностях ГС «Всеукраїнська ліга організацій осіб з інвалідністю по зору «Сучасний погляд», виконавчий директор – Олеся Перепеченко;
виготовлення книги – ПОГ «Ресурсний центр «Безбар’єрна Україна»;
книгу озвучено на потужностях студії звукозапису «Індюк» м. Рівне;  
текст читали – Олексій Казанцев, Валентина Люліч, Світлана Фостій, Микола Бондарчук;
виготовлення відеороликів – продакшн студія «Індюк»;
переклад жестовою мовою – Катерина Зарічнюк;
музика використана у відеопоезіях – Христини Панасюк, Казимира Любомирського виконує Сергій Кульчинський, Миколи Бондарчука, Анастасії Шевченко, Сергія Мостового,  та Андрія Ляшука.

Щиро вдячні НСПУ, Кабінету молодого автора та особисто Юлії Бережко-Камінській за промоцію проєкту та корекцію відібраних поезій.
Дякуємо всім хто долучився до видання даного інклюзивного продукту.
Дякуємо авторам за надані твори та участь у проєкті «Торкнутися слова. Це можливо!».

ПЕРША КНИГА:  
Антонюк Анастасія (м. Рівне); Войтович Тетяна (м. Рівне); Заїка Ольга (м. Здолбунів); Люліч Валентина (м. Рівне); Лящук Василь (м. Рівне); Нікітюк Оксана (м. Рівне); Самчук Вікторія (м. Рівне); Фостій Світлана (м. Рівне); Шевчук Олександр (м. Рівне); Яковлева Наталя (м. Вараш).

ДРУГА КНИГА:  
Буткевич  Петро (м. Рівне); Горовий Геннадій (м. Обухів); Гуска Ольга (м. Чернівці); Данченко Надія (Сумська обл.); Дружко Марія (м. Кам’янське); Іржавська Юлія (м. Харків); Момут Андрій (м. Ужгород); Познанський Євгеній (м. Київ); Серпутько Ганна (м. Київ); Хижук Леся (м. Луцьк).

Найстаршому автору проєкту Василю Лящуку, книгу доставили особисто йому додому 
Найстаршому автору проєкту Василю Лящуку, книгу доставили особисто йому додому. Всі інші 199 адресатів отримають книгу через «Укрпошту».  
Щира подяка Українському культурному фонду за фінансову підтримку проєкту.

Петро Поліщук