Більше 150 років тому винахід шрифтом Брайля було революційним у зростанні доступу для читання та письма для незрячих. Сьогодні дисплеї шрифтом Брайля роблять доступ до друку на більшості телефонів та комп'ютерів за допомогою фізичної клавіатури шрифту Брайля. Але може зайняти багато часу підключення зовнішнього пристрою кожного разу, коли ви хочете щось швидко набрати в телефоні.

Нова клавіатура для набору Брайля на Android

Брайлівська клавіатура TalkBack - це нова віртуальна клавіатура Брайля, інтегрована безпосередньо в Android. Це швидкий, зручний спосіб набору телефону без додаткового обладнання, будь то публікація в соціальних мережах, відповідь на текст чи написання короткого електронного листа. Як частина нашої місії зробити світову інформацію загальнодоступною, ми сподіваємось, що ця клавіатура може широко розширити брайлівську грамотність та опромінення серед сліпих людей із слабким зором.
Приклад. Нова клавіатура для набору Брайля на Android

Google співпрацювала з розробниками та користувачами шрифту Брайля протягом усієї розробки цієї функції, тому вона буде знайома всім, хто раніше набирав шрифт шрифтом Брайля. Він використовує стандартний макет із 6 клавішами, і кожна клавіша являє собою одну з 6 точок Брайля, які при натисканні роблять будь-яку літеру чи символ. Щоб набрати "A", ви натискали крапку 1 і друкували "B", точки 1 і 2 разом.

Клавіатуру можна використовувати в будь-якому місці, яке ви зазвичай вводите, і дозволяє видаляти літери та слова, додавати рядки та надсилати текст. Ви можете вмикати та вимикати клавіатуру так само просто, як перемикання між міжнародними клавіатурами. (Примітка: жести TalkBack не підтримуються, коли клавіатура увімкнена.)

Щоб скористатися клавіатурою Брайля, увімкніть TalkBack у розділі "Доступність" у розділі "Налаштування" та дотримуйтесь цих інструкцій, щоб налаштувати його. Після налаштування клавіатури, проведіть пальцем по екрану трьома пальцями та спробуйте попрактикуватись із посібником із жестів.

Брайлівська клавіатура Talkback розповсюджується на пристрої Android версії 5.0 або новішої версії, починаючи з сьогоднішнього дня. Він працює в усіх додатках на вашому пристрої Android, підтримує шрифт Брайля 1 та 2 класу та доступний спочатку англійською мовою.