Нещодавно за підтримки Кабінету молодого автора НСПУ в Будинку письменника України презентовано унікальний проєкт «Торкнутися слова. Це можливо!». Це - креативна інклюзивна книга, видана плоскодрукованим збільшеним кеглем, шрифтом Брайля, DAISY, аудіо та відеоформатах.

Презентовано унікальний проєкт в Будинку письменника України

У заході взяли участь Президент ВГО «Генерація успішної дії» Геннадій Євсевєв, редакторка та коректорка шрифтом Брайля, відповідальна за розповсюдження інклюзивної книги Ніна Асєєва, які розповіли про проєкт, про книгу, роботу над нею.
    Зокрема, Геннадій Євсевєв наголосив, що книга видана за фінансової підтримки Українського культурного фонду та сприяння ВГО «Генерація успішної дії». Книга універсальна, оскільки доступна для всіх та у різних форматах, не лише для людей з інвалідністю.

Ніна Асєєва відмітила, що у книзі надруковано твори двадцяти авторів з різних куточків України, які мають інвалідність тієї чи іншої нозології. Презентувала формат книги. Так, у книзі розміщено QR-код, за яким можна перейти на сайт, на якому викладено інформацію про проєкт, про авторів, побачити та послухати буктрейлер, послухати та завантажити відео поезію кожного автора. Окрім того, до книги додано флешнакопичувач.

Презентовано унікальний проєкт в Будинку письменника України

Відмічено колосальну роботу над проєктом  організатора та координатора Петра Поліщука, Автора ідей створення такого проєкту Іванни Тимощук,  відповідального за аудіо та відеочастину книги  Олексія  Казанцева, за допомогу та підготовку творів до книги секретаря НСПУ по роботі із творчою молоддю Юлії Бережко-Камінської  та інших учасників проєкту.
Також, пані Ніна висловила величезне сподівання, що такі проєкти матимуть продовження – у третій, четвертій та інших книгах, оскільки є досить вагомими не лише для людей з інвалідністю, а й для усіх людей, незалежно від віку, статусу та стану здоров’я.

На презентацію приїхали і самі автори. Зокрема, своєю поезією із присутніми поділився відомий в Україні письменник із порушеннями  зору  Євген Познанський. Також, на захід завітав письменник, журналіст, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України Геннадій Горовий, який також порадував присутніх своєю поезією.

Читала свою поезію і Валентина Люліч, письменниця, перекладач, бард, членкиня НСПУ, голос якої можна буде почути у аудіо та відеоформатах книги.    
Насамкінець, пані Ніна зазначила, що книги отримають усі автори. Також, вони будуть поширені безкоштовно по всій території України, в бібліотеки, які обслуговують читачів з порушеннями зору та незрячих, в школи та реабілітаційні центри, які опікуються дітьми з інвалідністю, у обласні універсальні бібліотеки та у обласні інклюзивно-ресурсні центри.

Автор: Валентина Люлич