• Лютий-квітень. Представники, які ввійшли до громадських рад від нашої організації: при Рівненській ОДА – голова РОО ВМГО «ГУД» Поліщук П. С., при Здолбунівській районній адміністрації – Поліщук П. С., при Острозькій районній адміністрації - Бузна О. А. приймали участь у засіданнях, круглих столах, що проводили громадські ради. Працювали в постійних комісіях ГР до складу,  яких увійшли.
 
  • Травень. Разом з головою ГР при РОДА Ходаковським Ю. Л., заступником голови ГР при РОДА Чебераком О. І., головою Рівненського міського товариства інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату Буткевичем П. Ф. та наш осередок провели круглий стіл «Інфраструктурна доступність МГН, реабілітація та соціальний захист людей з особливими потребами всіх нозологій», були присутні профільні заступникі голови РОДА, на якому було обговорено нагальні питання, що стосуються людей з інвалідністю та складено листи до влади з проблемами та пропозиціями.
 
  • Серпень.  Рівненська обласна бібліотека записала в аудіо форматі вірші та прозу поетиси, заступника голови осередку Самчук Вікторії та члена організації Пучковської Ірени і виставила на своєму сайті у розділі «Аудіопідкасти», підрозділ «Сучасна література» де їх можна прослухати. Цей проект створено спеціально для людей з вадами зору, яким тяжко читати.
 
  • Вересень. Представники громадських організацій інвалідів і підприємств, які виготовляють продукцію для потреб інвалідів зору, правозахисники, юристи спеціалісти у відповідних галузях, працівники державних установ та небайдужі суспільні діячі зі всієї України на чолі зі Всеукраїнським громадським соціально-політичним об’єднанням «Національна Асамблея інвалідів України», Всеукраїнською молодіжною громадською організацією інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» та Хмельницькою обласною організацією Українського товариства сліпих зібралися 21-23 вересня в місті Хмельницькому на Всеукраїнську конференцію «Інформаційна та інфраструктурна доступність, як головний чинник індивідуальної мобільності інвалідів зору», аби спільними зусиллями виправити  ситуацію, забезпечивши належне виконання державою положень «Конвенції ООН про права інвалідів». Рівненщину на конференції представляли голова РОО ВМГО «ГУД» Поліщук Петро та заступник голови Самчук Вікторія, а також представники Рівненської обласної бібліотеки, з якою тісно співпрацює наш осередок.
 
  • Вересень. Приймали участь у регіональному відборі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу творчості інвалідів «Барви життя» де перше місце в номінації «Авторська поезія» вкотре зайняла Самчук Вікторія, а в номінації «Вокальний жанр: дуети» взяв перше місце дует «Криниченька» у складі: Дячук Наталії та Маціюк Вікторії.
 
  • Жовтень. До Міжнародного дня білої тростини представники осередку разом з Рівненським УТОСом та телеканалом РТБ провели перевірку міських маршруток, щодо виконання закону про пільгове перевезення інвалідів, а саме інвалідів першої групи по зору із супроводжуючим. Результатом цієї перевірки стало безперешкодне перевезення даної категорії інвалідів незалежно від наявної кількості пільговиків у маршрутці, що раніше не виконувалося. Детальніше за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=NvA0F3AhnY4
 
  • Жовтень. На звернення до Рівненського міського управління транспорту і зв’язку РОО, щодо оголошення зупинок у маршрутках, була дана така відповідь: «Враховуючи зміни внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008. № 1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» при заключенні договорів з переможцями конкурсу, встановлено вимогу обладнати автобуси приладами GPS, у функцію яких входить оголошення зупинок». На даний час в м. Рівне вже обладнано 80 маршруток.
 
  • Листопад. Розпочато проект «Балакучі тролейбуси» голова РОО ВМГО «ГУД» Поліщук Петро придумав, як дешево і технічно просто зробити пристрій для зовнішнього озвучення номера маршруту транспортного засобу. Метою проекту є зовнішнє озвучення тролейбусів м. Рівного для того, щоб люди з вадами зору могли самостійно користуватися громадським транспортом. А також це допоможе всім пасажирам в темну пору доби та зимовий період (замерзлі вікна і невидно номера маршруту). Ми звернулися у київську фірму «СенКо» зі своєю ідеєю та рекомендаціями, щодо її втілення. Фірма виготовила пілотний варіант зовнішнього інформатора номера маршруту транспортного засобу «БасТон 02», який було встановлено на тролейбус № 156 за маршрутом № 3 для випробування. Цей пристрій був презентований у новинах телеканалу РТБ. Більше за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=1vjMuiNsNZA
 
  • Листопад. Відбувся творчий вечір поетеси Самчук Вікторії приурочений Міжнародному дню незрячого (13 листопада) в Рівненській обласній бібліотеці на якому були присутні студенти реабілітологи, психологи та відомі поети Рівненщини Дибяк Н., Горбукова Т., Островський М.. Цей захід розпочав серію «Невипадкові зустрічі», у цих заходах будуть відбуватися зустрічі з людьми з інвалідністю, що досягли успіху у житті. Подробиці за посиланнями:
 
  • Листопад. На наше звернення до міського управління тртанспорту був проведений моніторинг всіх світлофорів м. Рівного, щодо їх озвучення. У моніторингу брали участь голова та заступник голови осередку, представник міського управління транспорту та директор фірми «Рівнеінформсервіс», яка займається обслуговуванням світлофорів. Після обстеження 49 світлофорних обєктів встановлено, що з 232 звуко-сигнальних пристроїв (ЗСП) працює 28, з яких 6 треба перепрограмувати. Потреба міста в (ЗСП) складає 204 штук.
 
  • Листопад. Голова РОО ВМГО «ГУД» Поліщук П. та Самчук В. підготували «Рекомендації та основні принципи етикету в спілкуванні з людьми з інвалідністю та надання їм допомоги», які були видані безкоштовно у видавництві «Волиньські обереги». Ці рекомендації були поширені в адміністраціях, лікарнях, громадських організаціях, супермаркетах та навчальних закладах тощо і викладені на сайті Української бібліотечної асоціації. На запрошення Войтович Т. Ф. (голова організації «Обличчям до істини») проводили виховні години на тему: «Толерантне ставлення суспільства до людей з інвалідністю», у яких використовувалися наші рекомендації. Участь у цих уроках від нашого осередку приймала Вікторія Самчук. Деталі за посиланням: http://www.ex.ua/83284342
 
  • 1 грудня у Києві відбулась VII Всеукраїнська конференція Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії». На ній були присутні представники нашого осередку, а голову осередку Поліщука Петра обрали головою наглядової ради ВМГО «ГУД».
 
  • 3 грудня з нагоди Міжнародного дня інвалідів у приміщенні обласного центру «Інваспорт» відзначили найактивніших представників цієї категорії громадян, а також тих, хто допомагає особам з інвалідністю долати життєві перепони. Серед нагороджених були члени Рівненського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії»: голова осередку Петро Поліщук подякою Рівненської обласної ради за вагомий внесок у справу соціального захисту осіб з вадами зору, заступник голови осередку Самчук Вікторія грамотою Рівненської міської ради за вагомий внесок у розвиток соціальної сфери, чуйне ставлення до людей з особливими потребами та Наталія Дячук грамотою Рівненської міської ради, а також прийняли участь у концерті приуроченому цьому дню де представили два номери від РОО ВМГО «ГУД». Більше за посиланняи: http://rtb.rv.ua/company/tele/news/2012/12/03/68-tisyach-lyudej-yaki-mayut-status-invalida-nini-/
 
  • Грудень. Представник нашого осередку в громадській раді при Острозькій районній державній адміністрації Бузна О. А. домігся схвалення Програми підтримки та реабілітації інвалідів слуху та зору, якою передбачено виділення коштів у розмірі 25 тисяч для цієї категорії осіб.
 
  • Грудень. Після презентації проекту «Балакучі тролейбуси» громадській раді при Рівненському міськвиконкомі, меру м. Рівне Хомку В. Є. та міській раді його було підтримано і закладено кошти у міський бюджет на 2013 рік, у розмірі 39 600 грн., для виконання проекту.
 
  • Грудень. На засіданні громадської ради при Рівненському міськвиконкомі була підтримана кандидатура Самчук Вікторії, заступника голови РОО ВМГО «ГУД», на отримання стипендії міського голови для обдарованих та соціально-активних людей з обмеженими фізичними можливостями.
 
  • Грудень. Наш осередок домовився з Рівненським обласним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді про запрошення для дітей, у яких батьки інваліди по зору (члени нашого осередку) на обласну губернаторську новорічну ялинку, яка відбулася в День святого Миколая. Діти отримали подарунки.
 
  • Грудень. Домовилися про запрошення на новорічну ялинку з подарунками у Рівненський палац дітей та молоді для дітей, у яких батьки інваліди по зору (члени нашого осередку) та проживають у м. Рівне, яка відбулася 29 грудня.