Відокремлений підрозділ  Всеукраїнської громадської організації
людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області
35701, Рівненська обл., м. Здолбунів, вул. Шкільна, 44
/163.
Тел. (03652) 2-49-45, (098) 215-78-74,  (093) 644-15-77, Е-mail:
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., сайт: http://gud.org.ua Організація внесена до книги обліку громадських організацій 04 квітня 2008 року за № 137.

Діяльність відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії»
у Рівненській області

  • 10 січня. Члени осередку відвідали концерт приурочений Різдв’яним святам, на запрошення Рівненського товариства «Родина Кольпінга», організатора концерту для людей з інвалідністю всіх нозологій. На заході голову РОО ВМГО «Генерація успішної дії» Поліщука Петра було нагороджено грамотою від міського голови міста Рівне Хомка В. Є. за волонтерську роботу для людей з інвалідністю та відстоювання їх прав.
 
  • 15 січня. У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці в рамках започаткованого кінолекторію для людей з порушенням зору та слуху, відбувся перегляд і обговорення фільму «Щоденник пам’яті», який був організований головою ВП П. Поліщуком та бібліотекарем обласної бібліотеки З. Романухою.
Зворушлива історія кохання стала доступною та зрозумілою для людей, які не бачать, завдяки  роботі творчого колективу у складі: виконавчого директора Львівського обласного осередку ВГО «Української спілки інвалідів» незрячої Оксани Потимко, актриси театру ім. М. Заньковецької,       Олександри Бонковської та звукорежисера Юрія Саєнка.
Детальніше за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=I_MOXFh88w0 
 
  • 21 січня. Направлено 6 листів на керівників фракцій ВРУ та уповноваженому з прав людей з інвалідністю при президентові Сушкевичу за підписом голови ВП П. Поліщука, щодо відміни пільг на проїзд. 20 лютого. Надійшли відповіді, в яких зазначено, що ВРУ створила чотири законопроекти по відновленню пільг на проїзд для людей з інвалідністю.
 
  • 28 січня. 75 представника інститутів громадянського суспільства взяли участь в роботі засідання установчих зборів Громадської ради при Рівненській облдержадміністрації нового скликання. До нового складу Громадської ради при Рівненській облдержадміністрації. переобрали голову Рівненського обласного осередку ВГО «Генерація успішної дії», віце-президента з внутрішньої політики ВГО «Генерація успішної дії» Поліщука Петра Степановича.
 
  • 9 лютого. Вийшла радіопередача «Проти течії» (автор і ведуча передачі є С. Ліра член нашої організації) на Одеському обласному державному радіо де розповідалося про зовнішні звукові інформатори маршруту тролейбуса, які встановлені на тролейбусах м. Рівне. Інтерв’ю давав П. Поліщук. Передачу можна послухати за посиланням: http://www.ex.ua/view/97681903
 
  • 25 лютого. У залі бібліотеки ім. Н. Островського, відбувся круглий стіл, щодо закликання молоді до системи «УТОС». Участь брали представники молодіжно орієнтованої організації «Генерація успішної дії» та системи «Українського товариства сліпих». У заході брала участь В. Самчук заступник голови нашого осередку. Повний аудіозапис проведеної конференції, можно отримати за наступним посиланням: http://gud.org.ua/kruglij-stil-gud-utos-25-02-2015/
 
  • 17-18 березня. Пройшов День відкритих дверей в департаменті соціального захисту населення Рівненської ОДА. Громадськість проінспектувала заклади соціальної сфери. На даному заході брали активну участь голова ВП П. Поліщук та заступник голови ВП В. Самчук і ними був проінспектований Рівненський обласний центр професійної реабілітації людей з інвалідністю в смт. Олександрія. Було підняте питання перед заступником голови РОДА О. Савчуком про зміну статусу центру з професійної на змішану форму реабілітації, в яку входила б: професійна, соціально-побутова, медична та психологічна реабілітація.
 
  • 18 березня. Зустріч голови ВП Поліщука з заступником голови РОДА з соціальних питань О. Савчуком стосовно завершення громадської експертизи «Про виконання плану заходів РОДА зі створення безперешкодного життєвого середовища для осіб із обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення», були подані рекомендації до проекту розпорядження голови РОДА В. Чугуннікова.
 
  • Березень. Днями завітали в садочок № 35 «Весняночка» компенсуючого типу для дітей з вадами зору. Разом подивилися адаптовані мультфільми з тифлокоментарем, які адаптовані для перегляду незрячими  Львівським обласним осередком ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» , консультант і керівник проекту - Оксана Потимко. Після перегляду дітки розмірковували про важливість дружби, визначали «хороших» та «поганих» персонажів. Батькам розповіли про послуги бібліотеки та ВП «ГУД» у Рівненській області для людей з порушеннями зору. Всі присутні зарядилися позитивними емоціями щасливих та усміхнених дітлахів. Організатори заходу З. Романуха та П. Поліщук. http://libr.rv.ua/ua/news/2655/
 
  • 6 квітня. Накінець то видане розпорядження голови РОДА В. Чугуннікова ЗА № 170 по виконанню експертних висновків та пропозицій громадської експертизи «Про виконання плану заходів РОДА зі створення безперешкодного життєвого середовища для осіб із обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення» виконавцем і ініціатором, якої був П. Поліщук голова ВП.
 
  • 23 квітня. У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці вже вшосте відбулося урочисте нагородження переможців щорічного обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини». Традиційно захід проходить до Всесвітнього дня книги та авторського права.
Цього року в голосуванні взяли участь 17 тисяч рівненчан, які назвали майже 600 різних видань, які, на їх думку, претендують на звання «Краща книга Рівненщини». Книга Вікторії Самчук «Тобі емоції справжні» увійшла до п’ятірки кращих поетичних збірок Рівненщини та була нагороджена відзнакою Української бібліотечної асоціації. Детальніше за посиланням: http://gud.org.ua/kniga-viktori%D1%97-samchuk-tobi-emoci%D1%97-spravzhni-uvijshla-u-pyatirku-krashhix-poetichnix-knig-rivnenshhini-2015-roku/
 
  • У квітні за результатом плідної роботи та співпраці з Рівненськім міськвиконкомом та мером міста Рівне Володимиром Хомком Рівненського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» стало призначення голови Рівненського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Петра Поліщука радником Рівненського міського голови з питань людей з інвалідністю.
 
  • 13 травня в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці пройшло літературне рандеву у форматі Skype-спілкування з поетесою Вікторією Самчук заступником голови відокремленого підрозділу «Рівненського обласного осередку» ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» та вихованцями Клеванської школи - інтернату для слабозорих дітей.
Учні декламували вірші, які самі обрали з останньої збірки Вікторії Самчук «Тобі емоції справжні». Детальніше за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=CbBv6O8yCwA  та http://libr.rv.ua/ua/news/2786/
 
  • 14 травня 2015 року у навчально-тренінговому центрі Рівненської обласної книгозбірні відбулася зустріч з директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Овдіюком Василем Петровичем. Захід був приурочений до Міжнародного дня боротьби за права людей з інвалідністю.
Василь Петрович ознайомив учасників зустрічі з основними змінами в Українському законодавстві, пояснив, яким саме соціально незахищеним верствам населення буде надаватися безкоштовна вторинна юридична допомога з цивільних та адміністративних справ з 1 липня 2015 року. Також відповів на численні запитання, щодо команди Центру, його діяльності та завдань.
Активну участь в організації заходу приймали Петро Поліщук, Вікторія Самчук, які представляють відокремлений підрозділ Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області. Детальніше за посиланням: http://gud.org.ua/lyudi-z-invalidnistyu-na-rivnenshhini-ne-zalishatsya-bez-pravovo%D1%97-dopomogi/ та http://www.ex.ua/view/97680814
 
  • 18 травня. Громадською Радою при Рівненській ОДА було організовано круглий стіл з головними лікарями комунальних закладів: КЗ «Рівненська обласна клінічна лікарня» ; КЗ «Обласний перинатальний центр»; Рівненський обласний онкологічний диспансер «Стан справ в медичних закладах обласного підпорядкування». В ході даного круглого столу було обговорено: роботу медичної галузі в Рівненській області; роботу з моніторингу реформи медичної галузі; питання фінансування і надання послуг по обслуговуванню населення в медичних закладах Рівненської області. На круглому столі були присутні від нашого осередку О. Бузна, В. Самчук, П. Поліщук.
 
  • 7 червня 2015 року у Рівненському міському палаці дітей та молоді відбувся Перший Рівненський соціально-культурний фестиваль громадських ініціатив людей з інвалідністю «Парафест Рівне 2015».
Організаторами фестивалю виступили Громадська організація «Рівненське товариство «Родина Кольпінга», Рівненський міський палац дітей та молоді, Рівненський інститут Університету «Україна», Рівненська обласна організація УТОГ, ВП ВГО «ГУД» у Рівненській області та інші  громадські організації людей з інвалідністю.
Під час заходу відбулися: презентації громадських організацій людей з інвалідністю та їх підприємств, а також суспільних та творчих ініціатив людей з особливими потребами, виставки творчих робіт осіб з інвалідністю, майстер класи, святковий концерт. У концерті брали участь Вікторія Самчук, Наталія Дячук, Олесь Самчук та Настя Дячук (члени нашого відокремленого підрозділу). Детальніше за посиланням: http://gud.org.ua/parafest-rivne-2015/ . Головою ВП в Рівненській області було створено невеличкій презентаційний фільм про нашу роботу  https://www.youtube.com/watch?v=RO4GjwjVPLY та http://libr.rv.ua/ua/news/2837/ передача «Пряма мова» Ритм TV https://www.youtube.com/watch?v=bBkTv1V-sOQ
 
  • 8 червня в Костелі Св. Петра і Павла відбулася конференція «Співпраця з громадськими організаціями інвалідів як чинник соціалізації та вирішення проблем людей з інвалідністю».
        Учасники конференції подякували організаторам за проведений фестиваль, поділилися особливостями діяльності своїх громадських організацій, обговорювали напрямки подальшої співпраці. Від нашого ВП в заході брали активну участь Петро Поліщук та Вікторія Самчук.
 
  • 7 липня 2015 року учасники благодійного велопробігу «Бачу! Можу! Допоможу!» прибули до Рівного. Організатори та учасники велопробігу у Рівному провели прес-конференцію. Учасників велопробігу у Рівному зустріли юні вихованці велосипедної спортивної школи та активісти Рівненського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії», які долучились до велопробігу покатавшись разом з учасниками велопробігу по центральним алеям міста. Зустріч та пресконференцію в м. Рівне організував наш ВП. Далі учасники велопробігу вирушили до Житомира. Детальніше за посиланням: http://gud.org.ua/rivne-zustrilo-uchasnikiv-blagodijnogo-veloprobigu-bachu-mozhu-dopomozhu/
 
  • 24 липня. В Рівненському парку ім. Шевченка на літній сцені відбувся творчий вечір двох рівненськіх поетес Вікторії Самчук та Іванни Самчук-Тимощуку рамках мистецького проекту ART OPEN SPACE.
 
  • 2 серпня. Проект «Рівне. Літо. Музика». Відбувся концерт у парку відпочинку «Лебединка», у якому взяли участь Вікторія Самчук, Анастасія Дячук, Олесь Самчук на запрошення Рівненського міського управління культури. Деталі за посиланням:
 
  • Серпень.В бібліотеці відбулася зустріч з поетесою та співачкою Вікторією Дудік. Юна письменниця декламувала власні вірші та виконувала пісні на різноманітну тематику. Однак найбільше вразила присутніх гостей поезія на тему кохання. Авторка по-дорослому зуміла передати відмінності між поняттями «кохання» та «любов».
Надзвичайно сподобалася поезія та пісні присутнім дітям, які свої думки та враження від почутого відображали на папері.
Цінні поради на майбутнє отримала Вікторія від рівненської письменниці Вікторії Самчук, яка подарувала талановитій дівчині свою збірку «Тобі емоції справжні». Організатори заходу Рівненська обласна бібліотека та ВП «ГУД» у Рівненській області. http://libr.rv.ua/ua/news/2942/
 
  • Серпень. Голова ВП «ГУД» у Рівненській області зустрівся з мером міста Рівне Хомком В. Є. та обговорили наболілі питання людей з інвалідністю: про збільшення суми відшкодування витрат на оплату комунальних платежів для людей з інвалідністю І групи з 50 грн. до 100 грн. щомісячно; про реконструкцію асфальтного покриття біля будинку № 10 А по вулиці Замковій де компактно проживають люди з порушеннями зору; про маркування краю тротуарного покриття на пішохідних переходах міста Рівне контрастною фарбою та інші. Всі порушенні питання були позитивно вирішені протягом місяця.
 
  • Вересень. Ббібліотекарі РОУНБ Зоя Романуха та Петро Поліщук завітали у гості до телеканалу Ритм ТV. Розповіли про основні напрями обслуговування користувачів з особливими потребами: навчання  людей з порушеннями зору новітнім інформаційно-комп'ютерним  технологіям,  створення адаптованого  ресурсу для людей з порушеннями зору та слуху, інформаційне забезпечення життєдіяльності людей з особливими потребами, організацію інтелектуально насиченого дозвілля. http://libr.rv.ua/ua/news/2966/
 
  • 10-12 вересня. В м. Луцьк міжрегіональний науково-методичний семінар «Завдання ПМПК та роль ГОІ в оптимізації спеціальної освіти та впровадженні інклюзивного навчання в умовах сучасного громадянського суспільства». У семінарі брали участь члени нашого ВП: Н. Дячук, П. Поліщук, В. Самчук.
 
  • 22 вересня. У Рівному незрячі зможуть безкоштовно їздити не лише у громадському транспорті. Їх підвозитимуть водії-волонтери. У тому числі й правоохоронці, що патрулюють місто. Щоправда, не тоді, коли поспішають на виклик. Це стало можливим у рамках громадської ініціативи «Підвези іншого». Взагалі ініціативу «Підвези іншого» започаткували для всіх рівнян як альтернативу громадському транспорту, як своєрідну програму лояльності для власників авто і пішоходів, як акцію, яка об'єднає жителів міста. Ініціатором такої громадської ініціативи була Анна Махно журналістка телеканалу Zik. ВП ВГО «ГУД» у Рівненській області підтримав таку ініціативу і приєднався до неї. Детальніше за посиланнями:
 
 
 
  • 23 вересня. Петро Поліщук та Зоя Романуха працівники РОУНБ організували зустріч з дзюдоїстом міжнародного класу серед спортсменів з порушеннями зору Олександром Поміновим. Деталі за посиланням: http://libr.rv.ua/ua/news/3003/  
 
  • 24 вересня. Голова ВП Поліщука П. С. зустрівся з проектантом Шолодько М. В., який проектував реконструкцію приміщення на майдані Просвіти, 2 під центр нададання адміністративних послуг (ЦНАП) та вніс свої рекомендації по змінах до проекту в частині забезпечення доступності для людей з інвалідністю всіх нозологій до ЦНАПу. Всі рекомендації були враховані і на їх реалізацію були виділені кошти. Детальніше за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=XE2blTXuek4 http://erve.ua/news/society/rekonstruktsiya_sezonu_u_rivnomu_proektanty_zminyuyut_proekt_foto_0110.html
 
  • 09–03.10. на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту людей з інвалідністю України (с. Яворів Турківського району Львівської області) в рамках реалізації Всеукраїнської програми НАІУ «Створення в Україні безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлово-громадського призначення», відбулася Всеукраїнська нарада/збори представників ГОІ – членів місцевих комітетів доступності. Голова ВП «ГУД» у Рівненській області був запрошений для докладу на тему: «Громадська експертиза, як один із засобів впливу на органи виконавчої влади, щодо вирішення  питань доступності для людей з інвалідністю».
 
  • 9-11 жовтня. ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» (НАІУ) та Громадська організація «Харківський центр реабілітації молодих людей з інвалідністю та членів їх сімей «Право вибору» організували Всеукраїнський семінар «Світ на кінчиках пальців» – з проблем забезпечення права дітей з важкими порушеннями зору на отримання якісної інформації в доступній для них формі». У семінарі брала участь Н. Асєєва активний член нашого ВП.
 
  • 13 жовтня. У бібліотеці відбулася презентація рельєфно-тактильної карти України. Захід приурочено Міжнародному дню «Білої тростини», який відзначають 15 жовтня. Карту подарував відокремлений підрозділ «Рівненський обласний осередок» Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» п’ятьом закладам, які обслуговують людей з порушеннями зору у Рівненській області: Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці, Клеванській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат для слабозорих дітей, бібліотеці Рівненського учбово-виробничого підприємства УТОС, ДНЗ ясла-садок компенсуючого типу для дітей з вадами зору № 35 «Весняночка», офтальмологічному центру Рівненської обласної дитячої лікарні. Детальніше http://libr.rv.ua/ua/news/3079/та https://www.youtube.com/watch?v=fHFa2OxFuIs&feature=youtu.be
 
 
  • 21 жовтня. Відбувся регіональний відбір Всеукраїнського фестивалю-конкурсу творчості юдей з інвалідністю «Барви життя» переможницею в номінації «Авторська поезія» стала заступник керівника ВП Вікторія Самчук, а у номінації «Вокал: дует» Анастасія та Наталія Дячук члени нашого ВП. https://www.youtube.com/watch?v=vbcSVwb0VOg&feature=youtu.be
           
  • 25 жовтня. Телеканал «РТБ» зняв сюжет, як голосують незрячі в ньому знімалася Вікторія Самчук заступник голови нашого ВП. https://www.youtube.com/watch?v=b6E-eI3Q5Dg
 
  • 30 жовтня – 1 листопада. У Львові відбулося підведення підсумків по проекту «Перша Українська DAISY-бібліотека», керівником, якого є Оксана Потимко. У цьому пректі приймав участь керівник нашого ВП П. Поліщук. За цим проектом була видана книжка «Перша Українська дейзі-бібліотека», в якій автором інструкції по створенню DAISY-книг та робота в програмі PRS є Петро Поліщук бібліотекар РОУНБ, керівник ВП ВГО «ГУД»у Рівненській області. Також учасники проекту відвідали концерт «Відчинилося життя» де співають незрячі виконавці, а також подивилися виставу з тифлокоментарями у театрі ім. Заньковецької. Від нашого ВП у заходах брали участь П. Поліщук та В. Самчук.
 
  • 10 листопада. Відбулася зустріч активістів Громадської ради з заступником голови Рівненської облдержадміністрації Савчуком О.І. Організатори зустрічі Дорошева А.М. і Кур’яник І.М. На зустрічі був присутній голова ВП П. Поліщук, який задав запитання чому не виконується розпорядження № 170 від 6 квітня 2015 року, щодо громадської експертизи, на що отримав не конкретну відповідь.
 
  • 11 листопада. У стінах обласної наукової бібліотеки тифлопедагогі дитячого садочка № 35 «Весняночка» м. Рівне презентували свої тактильні книги, виготовлені власними руками і тепер шукають ентузіастів, які готові перейняти досвід і долучитись до доброї справи. Організатори заходу Рівненська обласна бібліотека та ВП «ГУД» у Рівненській області. Захід приурочений до Міжнародного дня незрячого. Також цього дня був підписаний меморандум про співпрацю між ВП ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» та дитячим садочком-яслами компенсуючого типу для дітей з порушеннями зору за числом 35 м. Рівне. Деталі http://rtb.rv.ua/company/tele/news/2015/11/11/u-rivnomu-vigotovlyayut-knigi-dlya-osoblivih-ditej/ та http://libr.rv.ua/ua/news/3157/
 
  • 13 листопада. До Міжнародного дня незрчих на радіопередачу «Дослівно» були запрошенні члени нашого ВП Наталія Дячук та Олександр Бузна. Радіопередача транслювалася в прямому евірі радіо «Рівне ФМ».Передачу можна прослухати за посиланням:
  • Листопад. ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» була видана збірка практичних порад «Втрата зору… повернення до повноцінного життя» до створення, якої причетний Петро Поліщук, керівник ВП ВГО «ГУД» у Рівненській області.
 
  • 24 листопада. Благодійна організація «Обличчям до істини» провела розширене засідання круглого столу на тему: «Інтеграція інвалідів в суспільство через культуру». В якому взяли участь голови громадських організацій міста та області, науковці та студенти ВНЗів.
Було започатковано літературно-мистецький майданчик «Я вершник крилатої думки», де мали змогу читати свої вірші поети З інвалідністю Рівненщини, як початківці так і члени спілки письменників України. Зокрема - Василь Лящук, Юля Костюкевич, Вікторія Самчук, Любов Ярмолюк та інші. Були присутні учні шкіл, вчителі, студенти Вузів та члени ГР при РОДА - Ольга Симончук, Любов Ярмолюк, Петро Поліщук. Також були присутні члени нашого ВП Н. Асєєва та Н. Дячук. Деталі за посиланням:
 
  • 25 листопада. Жовті смуги, якими позначили краї тротуарів на пішохідних переходах м. Рівне почали стиратися. Ми звернулися до міського голови, щоб з’ясувати хто винен в цьому. Детальніше https://www.youtube.com/watch?v=rVbLrgBJRn4
 
  • 26-28 листопада 2015 року у Рівному проходив навчально-практичний семінар «Проведення громадської експертизи – як ефективний механізм забезпечення рівних можливостей для незрячих» організований Всеукраїнським громадським об’єднанням «Національна Асамблея інвалідів України» та Всеукраїнською громадською організацією людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії».
Під час навчально-практичного семінару відбувалось навчання представників громадських організацій, які опікуються питаннями захисту прав людей з інвалідністю по зору, механізмам проведення громадської експертизи доступності та формування практичних навичок з метою подальшого поширення позитивної практики на інші регіони України.
Під час семінару було проведено аудит чотирьох об’єктів громадського призначення та визначенно їх доступність чи недоступність для людей з інвалідністю (залізничний вокзал станції «Рівне», автовокзал «Рівне», Рівненська міська поліклініка № 2,Рівненський міський будинок культури). Після цього акти обстеження були передані до ДАБІ у Рівненській області та до транспортної інспекції. Чекаємо виправлення недоліків.
Членів нашого ВП (Асєєву Н., Бузну О., Дячук Н., Поліщука П., Самчук В.) було нагороджено президентом ВГО «ГУД» Г. Євсев’євим за організацію семінару.
Безпосереднім організатором семінару був ВП ВГО «ГУД» у Рівненській області. Детальніше за посиланням: http://gud.org.ua/provedennya-gromadsko%D1%97-ekspertizi-yak-efektivnij-mexanizm-zabezpechennya-rivnix-mozhlivostej-dlya-nezryachix/  
http://www.ex.ua/view/97680592
 
  • 2 грудня. Оксана Потимко провела семінар «Запровадження інклюзивної освіти для дітей з глибокими порушеннями зору в Україні та практичні поради для цього» у Рівненському гуманітарному університеті. Співорганізатором семінару у Рівному був П. Поліщук.
 
  • 3 грудня. У залі камерної та органної музики відбувся святковий концерт приурочений до Міжнародного дня людей з інвалідністю, на якому було нагороджено членів нашого ВП грамотами та подяками від Рівненської ОДА та Рівненського міськвиконкому (Асєєву Н., Добруцького П., Дячук Н., Самчук В.).
 
  • 6 грудня. В бібліотеці відбулося свято, приурочене до Міжнародного дня людей з інвалідністю «Світ очима душі». Під час свята діти з особливими потребами показали виставу за мотивами української народної казки «Кривенька качечка». Юні актори отримали величезне задоволення від гри, а глядачі від перегляду вистави. Надзвичайно сподобалося усім присутнім: пісенька дівчинки-качечки, танець табунчика каченят. Організатор заходу Зоя Романуха бібліотекар РОУНБ. В заході брали участь діти членів нашого ВП, Костя Асєєв та інші. Деталі http://libr.rv.ua/ua/news/3206/
 
  • 10 грудня. У м. Києві відбувся гала-концерт Всеукраїнського фестивалю-конкурсу творчості людей з інвалідністю «Барви життя», лауреатами якого стали члени нашого ВП Н. Дячук, А. Дячук, В. Самчук.
 
  • 21 грудня участь активістів Громадської ради у засіданні круглого столу та навчально-методичному семінарі щодо організації та проведенні публічних консультацій з громадськістю місцевими органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування. Від нашого ВП брали участь Н. Асєєва та В. Самчук.
 
  • 22 грудня. Н. Асєєва брала участь у Форумі громадських лідерів, який відбувся у приміщенні РОДА.
 
  • 23 грудня. Відбулося засідання обласного комітету з проведення конкурсів на перевезення пасажирiв автомобiльним транспортом загального користування до склIаду, якого включили вiце-президента  з  внутрiшньоi полiтики  ВГО «Генерацiя успiшноi Дії», керiвника вiдокремленого  пiдроздirry  ВГО «Генерацiя  успiшноi дiii» у  Рiвненсъкiй  областi  Полiшryка  Петра Степановича.
 
  • 25 грудня. Керівником ВП ВГО «ГУД» у Рівненській області, радником Рівненсікого міського голови Петром Поліщуком було надано рекомендації та погоджено проект «По облаштуванню світлофорним об’єктом перехрестя вул. Макарова та вул. Корольова у м. Рівне». Світлофор має бути обладнано звуковим сигналом, а на пішохідних переходах буде покладена тактильна попереджувальна плитка для зручності незрячих пішоходів. Тактильна плитка запроектована та буде покладена вперше у м. Рівне.