16 липня в Інтернет-центрі «Окуляр» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки, вул. Короленка, відбулася  презентація «Біблії для дітей» універсального дизайну. Книга була подарована начальним закладам Рівненської області, які займаються дітьми з порушеннями зору та незрячими, а також дітям, які навчаються  за інклюзивною формою навчання. Видання Біблії здійснене за благословенням Преосвященного Владики Йосифа Міляна, Єпископа-помічника Київської архиєпархії  Української Греко-Католицької Церкви, натхненник та керівник проекту - Ростислав Комаренко, волонтерський рух «Заплющ очі. Дивись серцем».

«Біблії для дітей» універсального дизайну


Спікери заходу обговорили питання про актуальність забезпечення маленьких громадян України дитячими книжками, надрукованими  шрифтом Брайля. Адже сьогодні в нашій держави мешкає багато юних читачів, які з нетерпінням чекають на вихід книг, що пронесуть їм насолоду та втіху.

Що може бути прекраснішим за ці два дива! Маля розпочинає свій життєвий шлях із безлічі запитань. Воно ними засипає батьків, як тільки-но починає говорити. Але чому ж мовчить та малеча, якій не дано щастя бачити красу  довкілля? Чим прикрасити їхнє життя? Як подолати  смуток тих, хто обділений радістю світобачення? Як допомогти дитині, яка незряча або має послаблений зір, бути в суспільстві повноцінною людиною і знаходити відповіді на свої постійні «чому»?

Цьому допоможе один із проектів – вихід у світ Книги «Біблія для дітей . Заплющ очі. Дивись серцем».

Наш Учитель Ісус Христос сказав: «Просіть – і буде вам дано, шукайте – і знайдете, стукайте – відчинять вам» (Матвія 7:7).

Організатори цього важливого видання звертаються до свідомих людей, яким не байдужа доля людей із порушення зору: не стійте осторонь даної проблеми , а активно включайтеся у волонтерський рух «Заплющ очі. Дивись Серцем» та інші громадські організації вашого міста. Адже попереду нас чекає важлива робота: є ідеї відносно видання діткам, які незрячі чи мають послаблений зір, сучасних українських казок, історії в замальовках та малюнках тощо.

«Біблії для дітей» універсального дизайну  «Біблії для дітей» універсального дизайну  «Біблії для дітей» універсального дизайну

Тож допомгаймо юним читачам із порушенням зору завдяки відповідному проекту долати життєві негаразди, бути повноправними громадянами суспільства, жити за Божими законами, знаходити в цьому радість життя.

   Спікери:

  1. Отець Евген Остапенко. Декан УГКЦ в м. Рівному.

 

  1. Поліщук Петро Степанович.

Керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області, радник Рівненського міського голови, бібліотекар, тренер-консультант інтернет центру «Окуляр» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

 

  1. Грицак Тамара Юріївна

Керівник ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ЯСЛА – САДОК КОМПЕНСУЮЧОГО ТИПУ №35 ДЛЯ ДІТЕЙ З ВАДАМИ ЗОРУ

 

  1. Асєєва Ніна Іванівна.

Психолог, член ради відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області.