14-15 вересня в приміщенні InfoHUB м.Рівного відбувся інфрмаційний семінар "Участь громадян у бюджетному процесі м.Рівне". Експерти Інституту Регіонального Розвитку Валерій П'ятак та Олена Бей допомагали розібратися що таке "громадський бюджет", як портібно писати проекти, як знайти однодумців та як можна втілити в життя цікаві ідеї з розвитку міста.

Рівняни вчились писати проекти для участі в громадському бюджеті міста

В навчанні взяли участь більше 50 учасників, в тому чеслі і представниця Відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Генерація успішної дії» людей з інвалідністю по зору, Асєєва Ніна.  Які своєю активною позицією засвідчили готовність вчитися та брати відповідальність за зміни в місті на себе. Приємно відмітити, що громадські активісти та депутати, представники виконавчих органів міської влади, студенти та інші небайдужі рівняни спільно працювали над генерацією ідей, визначенням завдань та цілей, складанням бюджету та плануванням заходів з реалізації проекту.

Захід організований ГО «Інститут Регіонального Розвитку» у рамках реалізації проекту USAID «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у наданні допомоги щодо запровадження бюджету участі на місцевому рівні в Україні. Проект «ЗМФІ-ІІ» реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД) та Рівненською міською радою.