Приміщення повністю адаптоване для обслуговування людей з особливими потребами – як на візках, так і з порушенннями зору та слуху.



Відділення № 48 працює за адресою: м.Рівне, вулиця Київська, 6, поблизу школи №12.

«Ми підтримуємо ініціативи, які покликані розбудовувати інклюзивне суспільство. Адже ставлення до людей з особливими потребами – це частина європейської культури. Рівненщина, як і загалом Україна, має бути безбар’єрною. У свою чергу дякую депутатам, які на обласній сесії підтримали ініційовану облдержадміністрацією Програму створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю. Але переконаний, підходи безбар’єрності мають впроваджуватись, як в державних, так і в комерційних установах. Ми маємо доводити, що люди з інвалідністю – рівноправні члени суспільства», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час урочистого відкриття відділення.




У відділенні є спеціальні низькі каси, це зручно для людей на візках. Комфортно буде і клієнтам з порушеннями слуху – для них у майбутньому працюватимуть сурдоперекладачі, що володіють мовою жестів. Для незрячих приміщення обладнали тактильною плиткою. Один банкомат та один термінал обладнано спеціальною панеллю та голосовим супроводом, що надають незрячій людині можливість самостійно виконати операції.





Радник міського голови з питань людей з інвалідністю, голова ВП ВГО «Генерація успішної дії» м. Рівне, Петро Поліщук має порушення зору. Протестувавши нове відділення, вказав на незначні недоліки.

Петро Поліщук зауважив:
 Дуже добре, що відкрили таке відділення. Особливо комфортне воно для людей з інвалідністю. Для незрячих є тактильна плитка. Але є певні зауваження. По-перше, банк розташований не на центральному тротуарі, без супроводжуючого важко буде знайти. Незрячим людям, наприклад. По-друге, всередині приміщення не витриманий контраст кольорів. Тобто незрячий не побачить світлу колону, вона повинна бути темнішою. Є банкомат і термінал із аудіосупроводом – дуже добре. Єдине, що у навушниках трохи тихо звучить аудіосупровід. Але думаю, це виправлять.

Попри ці зауваження, Петро Поліщук запевнив, що буде користуватись послугами банку, адже інші фінансові установи не мають подібних умов.




Джерело: http://www.rv.gov.ua