Люди з обмеженими фізичними можливостями мають що показати на сцені.  Творчих душею та сильних духом щорічно збирає фестиваль "Барви життя". Мистецтву вони віддаються так, що глядачі не помічають їхніх вад.
Це був рівненський регіональний етап, а заключний фестиваль відбудеться взимку в Києві.
Анастасія, їй 13 років попри вади із здоров’ям дівчина подолала чимало кілометрів, аби продемонструвати свої вміння на фестивалі «Барви життя». 

Анастасія Самойлова, учасниця фестивалю «Барви життя»: 

- Мені хочеться попробувати свої сили, на що я здатна. Тому сьогодні я приїхала сюди.

Таких як Анастасія у залі чимало. Наприклад, пані Ніна співає з дитинства, каже без пісні не уявляє свого життя. Тому часто подорожує і демонструє свої таланти іншим. 

Ніна Асеєва, член товариства «УТОС», та член Відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області:

- У нас із мамою сімейний дует. Ми виконуємо пісні різнопланові як ліричні, так і веселі. Ми стараємося донести свою пісню. Лише сьогодні приїхали з Дніпра, також приймали участь у фестивалі для людей з інвалідністю усіх нозологій. 

Загалом у мистецькому дійстві взяли участь кілька десятків людей з обмеженими фізичними можливостями. Вони змагалися у вокальному та хореографічному жанрах, театральному, образотворчому, декоративно-прикладному мистецтвах та авторській поезії. Організатори фестивалю розповідають, намагаються такі заходи з кожним роком змінювати.   

Володимир Самчук, заступник директора КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості»:

- З кожним роком ми стараємося розширюватися. Коли був рік дитини робили тільки дитячий. На наступний ми робимо дорослий, але ми хочемо залучати все більше людей. 


У Рівному відбувся фестиваль «Барви життя» для людей з обмеженими фізичними можливостями

Самі ж учасники розповідають, із задоволенням беруть участь у подібних фестивалях, наприклад, тільки з обласної організації товариства незрячих 25 людей покажуть свої таланти. 

Любов Боровська, голова обласної організації «УТОС»:

- Ми постійно працюємо над реабілітацією інвалідів і в інтеграцію у суспільство. Ось цей фестиваль є інтеграцію людей з інвалідністю в суспільство. Це піднімає дух людей, вони сприймають це із радістю і цей для них вихід на сцену дуже важливий.










Джерело: Сфера-ТВ, РТБ