31 жовтня повернулися з  Всеукраїнської конференції «Створення центрів соціально-правової підтримки осіб з інвалідністю – запорука виконання Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю», яка пройшла в  Харкові.


Всеукраїнська конференції «Створення центрів соціально-правової підтримки осіб з інвалідністю – запорука виконання Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю»

До участі у конференції були запрошені фахівці у сфері права та лідери громадських об’єднань осіб з інвалідністю, а також представники Державної судової адміністрації, Управління праці та соціального захисту населення та Державної фіскальної служби.
Море вражень і лише позитивні!
Ми поспілкувалися з однодумцями, щодо потреби створення центрів соціально-правової підтримки осіб з інвалідністю, як їх створювати, на якій базі, а може просто відмінити обмеження по доходах для людей з інвалідністю для отримання такої допомоги в вже існуючих регіональних центрах безоплатної юридичної допомоги.
Найбільше враження справила виставка архітектурних споруд, виконаних на 3d–принтері під назвою «Відчуй культуру». На виставці представлені такі споруди: Єгипетська піраміда, Сфінкс, Ейфелева вежа, Бранденбурзькі ворота, Олександрівська дзвінниця, Держпром та фонтан «Дзеркальний струмінь». Такі роботи ми бачили вперше. Мене вразила точність виконання скульптур – видно найдрібніші деталі, фактура матеріалу – приємна на дотик, а найбільше вразив задум – показати незрячим, як виглядають архітектурні пам’ятки світової культури. В Україні нам дуже цього не вистачало. Були рельєфні малюнки тих чи інших споруд, описи, розповіді, тощо, але майже ніде не зустрічалися макети будівель. Тож, справа, яку започаткував пан Тарас Живокоренцев надзвичайно потрібна для людей з порушеннями зору.


Виставка

Виставка супроводжується аудіокоментарем про кожну архітектурну перлину, короткою довідкою шрифтом Брайля і збільшеним шрифтом для слабозорих, та ароматами, з якими асоціюється місцевість, в якій знаходиться та чи інша споруда.
Тож, шановний пане Тарасе, висловлюємо Вам найщиріші подяки і побажання творчих успіхів, натхнення, здоров’я та нових досягнень у цій галузі!
І з величезним нетерпінням чекатимемо виставку в Рівному!
Від нашого відокремленого підрозділу в конференції брали участь Асєєва Ніна та Поліщук Петро, а також нотаріус Рівненського міського округу Дядкова Олена, до якої в учасників конференції виникло найбільше запитань і на які було дано вечерпні відповіді.