11 грудня о 15:00 у Будинку культури цементників (місто Здолбунів, вулиця Грушевського, 7) відбудеться творча зустріч з поетесою та громадською діячкою Вікторією Самчук «Тобі емоції справжні». Вхід вільний.  

Концерт Вікторії Самчук «Тобі емоції справжні»


Самчук Вікторія Ростиславівна – поетеса, громадська діячка, член ради ВП  Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії».
Народилася 9 січня 1977 року в м. Рівне. Проживає у місті Здолбунів Рівненської області. У 13 років через смерть мами захворіла на цукровий діабет, який у 27 років призвів до втрати зору та інвалідності I групи.
У 1993 році закінчила ЗОШ №26 м. Рівного. В цьому ж році вступила до Рівненського державного інституту культури (РДІК). Закінчила РДІК за фахом бібліотекар-бібліограф. Працювала в Рівненській обласній бібліотеці для юнацтва та у бібліотеці Національного університету водного господарства та природокористування.
В 2005 році після втрати зору вступила до Українського товариства сліпих. Активно приймає участь у громадському та творчому життя організації УТОС, відстоює інтереси інвалідів на місцевому та всеукраїнському рівні.
В 2007 році видала свою першу поетичну збірку «Каркаде». Друкується в літературних альманахах місцевого та всеукраїнського значення «Наше коло», «Погорина», «Маленький Парнас», поетичних збірниках «Берізка», «Поетичний рушник», «Майдан. Війна», «Революція гідності. Війна», «Курінь», журналах «Отражение», «Інва. Net» «Світло спілкування», «Мистецькі грані», а також у періодичній пресі: «Рівненська газета», «Рівне ракурс», «Слово і час», «Вільне слово», «Рівне експрес», «Рівне вечірнє», «Льонокомбінат», « Вісті Рівненщини».
У 2008 році стала членом Рівненського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» (ВМГО «ГУД»). І в цьому ж році очолила комітет з питань культури і мистецтв цієї організації на всеукраїнському рівні. З 2010 року є заступником голови обласного осередку ВМГО «ГУД».
Неодноразово перемагала у конкурсах за номінацією «Авторська поезія» як на місцевому, так і на всеукраїнському рівні. Серед них: «Повір у себе», «Барви життя», «Маленький Парнас», «Червона калина» та інші.
У 2010 році відбувся концерт «Дотик світла» за творами В. Самчук.
Займається у народно-літературному об’єднанні «Поетарх», бере участь у концертах, приурочених визначним датам та літературних вечорах, які відбуваються в нашому місті та області. Неодноразово приймала участь в теле- та радіопередачах на тему соціального захисту прав інвалідів, а також творчого напрямку : «Вертикаль» РТБ, «Таке життя» РТБ, «Один на один», РТБ; у відеосюжетах новин телеканалів «Рівне-1», «Сфера-ТВ», «РТБ», радіопередачі «Турбота про людей», «Соціальний аспект», «Недільня світлиця». У 2012 р. долучилася до проекту Рівненської державної обласної бібліотеки «Створення аудіоподкастів на сайті бібліотеки для слабозорих і незрячих людей» (за підтримки гранту голови Рівненської ОДА). На сайті бібліотеки (libr.rv.ua) можна послухати вірші поетеси у авторському виконанні.
В 2012 році відбувся творчий вечір поетеси в Рівненській обласній бібліотеці, перший з циклу «Невипадкові зустрічі», який започаткувала бібліотека де будуть відбуватися зустрічі з людьми з особливими потребами, що досягли успіхів у житті.
В 2013 -  2014 роках була членом громадської ради при Рівненському міськвиконкомі.
В 2013 році громадська діячка і поетеса стала стипендіаткою міського голови з числа соціально-активних мешканців м. Рівного з обмеженими фізичними можливостями.
17 жовтня 2014 року в приміщені Національного музею Тараса Шевченка м. Київ, Вікторія виборола перше місце в номінації «Проза»  Всеукраїнського літературного конкурсу серед людей з інвалідністю по зору на кращий поетичний та прозовий твір українською мовою, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Переможців конкурсу нагороджувало почесне журі на чолі з генеральним директор Національного музею Тараса Шевченка, письменником, літературознавцем, лауреатом премії ім. Т. Шевченка Дмитром Стусом.
В 2014 році стала переможницею «Програми підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги в місті Рівному», за якою надрукована друга поетична збірка «Тобі емоції справжні».
У 2014 року в читальному залі Центральної спеціалізованої бібліотеки для незрячих  ім. М. Островського  м. Київ відбулася презентація книжки у трьох форматах: плоскодрукованому, аудіокнижка у форматі мр3 та першої в Україні художньої аудіокнижки, зробленої в DAISY форматі з повним дотриманням авторських прав «Тобі емоції справжні». Також ця книга була презентована у Рівному, Здолбунові, Івано-Франківську.
В 2015 році вийшла телепередача «Погорина» за участі Вікторії. Приймала участь у конкурсі «Краща книга Рівненщини» та була нагороджена від Української бібліотечної асоціації. Приймала учать у концертах «Арт-пікнік», «Рівне. Літо. Музика».
В 2016 році книжка «Тобі емоції справжні» увійшла до п’ятірки кращих поетичних книжок Рівненщини.
Є членом Народно-літературного об’єднання «Поетарх» Палацу дітей та молоді м. Рівне.
І надалі старається допомагати і підтримувати таких людей, як вона сама словом, порадою бо нажаль вже сама майже не може ні ходити, ні пересуватися на візку, але завжди оптимістична і повна ідей. Їй помічниками є син і чоловік та  найближчі друзі.