7 лютого 2019 року в Києві пройшов саміт з Універсального дизайну
Саміт - це майстер-класи, панельні дискусії, нетворкінг та надихаючі спікери.
Він об’єднав тих, хто вже підхопив «вірус» Універсального дизайну та новачків, які хочуть дізнатися більше про підхід.

7 лютого 2019 року в Києві пройшов саміт з Універсального дизайну

Універсальний дизайн – це про  4,2 мільйони українців і про кожну людину у світі, про суспільство рівних можливостей, в якому зручно всім.

Така думка супроводжувала всі сесії UD Summit – Саміт з Універсального дизайну, заходу, який підвів підсумки роботи Спільної Програми ПРООН, ВООЗ та МОП «Сприяння інтеграційні політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні».
✅ 150 учасників з різних куточків України;
✅ 50 спікерів, третина з яких учасники Школи Універсального дизайну, запровадженої в рамках Програми;
✅ 9 сесій та 6 майстер-класів в трьох паралельних потоках за різними темами: Універсальний дизайн в бізнесі, культурі, освіті, громадському просторі, зайнятості, інформаційному суспільстві.


Що таке Універсальний дизайн? Як він допомагає підвищувати ефективність бізнесу, формувати державну політику, реалізовувати права людини, покращувати життя в громаді та досягати Цілей сталого розвитку?
Адже Універсальний Дизайн - це не лише про дизайн, це ще про маркетинг, комунікації, HR. Його можна застосувати в усіх сферах: освіті та медицині, архітектурі та будівництві, IT, культурі, HoRеCa та інших.
Говорили про:
➡️ УД в бізнесі: орієнтація на клієнта
➡️ УД в медичних закладах
➡️ УД та інклюзивна освіта
➡️ УД в закладах культури (музеї, театри, кінотеатри)
➡️ Організація заходів за принципами УД
➡️ УД для сприяння зайнятості та офіс зручний для всіх
➡️ УД в бібліотеках та коворкінгах
➡️ УД в туризмі та готелі
➡️ Веб-доступність
➡️ Та інші теми

7 лютого 2019 року в Києві пройшов саміт з Універсального дизайну

Нашу організацію на саміті представляв Петро Поліщук, керівник Рівненського обласного підрозділу, бібліотекар, тренер-консультант Інтернет-центру «Окуляр» РОУНБ. Він виступав на сесії «УД в бібліотеках та коворкінгах», а також брав участь у ярмарку, де презентував наші вироби виготовленні на 3D-принтері для людей з порушеннями зору з застосуванням універсального дизайну.

Захід дав учасникам не лише нові знання, але й натхнення для подальшого просування Універсального дизайну в Україні та створення світу, зручного для всіх!

Петро Поліщук.