Проєкт «Інклюзивні сайти історико-культурних заповідників Рівненщини WCAG 2.1» отримав підтримку Українського Культурного Фонду.

Впродовж 4,5 місяців проєкт реалізовуватимуть Громадська спілка "Всеукраїнська ліга організацій осіб з інвалідністю по зору "Сучасний погляд" разом із партнерами КЗ «Державний історико-культурний заповідник міста Дубно» та «Державний історико-культурний заповідник міста Острога».
На Рівненщині втілюють інклюзивний проєкт з адаптації сайтів історико-культурних заповідниківПроєкт «Інклюзивні сайти історико-культурних заповідників Рівненщини WCAG 2.1» отримав підтримку Українського Культурного Фонду. Впродовж 4,5 місяців проєкт реалізовуватимуть Громадська спілка "Всеукраїнська ліга організацій осіб з інвалідністю по зору "Сучасний погляд" разом із партнерами КЗ «Державний історико-культурний заповідник міста Дубно» та «Державний історико-культурний заповідник міста Острога».

У межах проєкту «Інклюзивні сайти історико-культурних заповідників Рівненщини WCAG 2.1» буде зроблено адаптацію веб-сайтів установ у відповідності з найновішими рекомендаціями щодо веб доступності WCAG 2.1., що покликані забезпечити максимальний доступ до web-контенту людям з інвалідністю (зір, слух, інтелектуальні комплексні порушення та синдром Дауна). Також планується адаптувати науковий ресурс установ для програм екранного доступу та відеоконтент за допомогою тифлокоментаря та дубляжу жестовою мовою.

Впродовж усього періоду втілення проєкту організатори будуть проводити апробацію адаптованих сайтів людьми з інвалідністю. Для комфортнішого користування ресурсами та контентом на них.