У німецькому інституті Хассо Платтнера розроблено абсолютно новий графічний "дисплей" для сліпих, повідомляє інтернет-портал Tech Times.

Пристрій під назвою Linepace схожий на дисплеї Брайля, в яких використовується велика кількість кнопок і важелів. Основним компонентом конструкції є друкована головка 3D-принтера. Використання 3D-друку дозволило зробити "дисплей" максимально інтерактивним.

Об'ємний друк допомагає незрячим вивчати карти і графіки

Головка для друку тримається на роботизованій руці-маніпуляторі, яка друкує об'ємні зображення на поверхні великої дошки. Маніпулятор оснащений декількома моторами для збільшення швидкості пересування під час роботи.

Система працює від ножного приводу, голосове і тактильне управління дозволяє викликати на дошку потрібні зображення, що з'являються в формі друкованих пластикових нерівностей. Потім користувач вивчає отримані "картинки" за допомогою пальців. Принтеру можна вказати на певну частину малюнка і запросити більш детальне зображення. Для цього над дошкою закріплена надточна камера глибини, яка відстежує рухи рук людини.