Практичні заняття реабілітаційно-відновлювального табору «Життя після війни»
У бібліотеці стартували практичні заняття у рамках першого двоетапного реабілітаційно-відновлювального табору «Життя після війни» для військових, що втратили зір на війні. Практичні заняття реабілітаційно-відновлювального табору «Життя після війни» Проєкт «Життя після війни» спрямований, в першу чергу, на повернення до незалежного, активного життя військових, які втратили зір. Тому в навчально-тренінговому центрі бібліотеки наші захисники знайомилися зі шрифтом Брайля і вчилися ним друкувати, вчилися писати та малювати грифелем на спеціальній дощечці, практикували шрифт Гебольда для вираження своїх думок та почуттів. Тифлопедагог Ніна Асєєва ознайомила наших воїнів з теоретичними і допомогла оволодіти практичними навичками. Окрім цього, військові пізнавали на дотик карти України та світу та складали головоломки.

Тифлопедагог Ніна Асєєва

Тренер інтернет-центру Інтернет-центр "Окуляр" Рівненської обласної бібліотеки Петро Поліщук провів навчання програмам невізуального доступу до екрану персонального комп’ютера та мобільних пристроїв.

Тренер інтернет-центру Інтернет-центр "Окуляр" Рівненської обласної бібліотеки Петро Поліщук

Також тифлопедагог Василь Гошовський складав рельєфний план маршруту на місцевості для формування уявлень про відкритий простір і орієнтування в ньому.
Керівником проекту є виконавчий директор Громадської спілки «Сучасний погляд» Олеся Перепеченко.