10 вересня 2014 року у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбулась прес-конференція на тему: «Європейський вимір доступності України для людей з інвалідністю».

Організатор: Всеукраїнська громадська організація молоді з інвалідністю зору «Генерація успішної Дії», Коаліція з протидії дискримінації, Центр інформації про права людини за підтримки Європейської Комісії та Міжнародного фонду «Відродження».

У заході візьмуть участь: Геннадій Євсєв’єв – президент Всеукраїнської громадської організації молоді з інвалідністю «Генерація Успішної Дії»; Юлія Сачук – керівник проекту «Інформаційна та інфраструктурна доступність як головний чинник індивідуальної мобільності людей з вадами зору»; Олена Москаленко – начальник виробничо-технічного відділу Служби руху КП “Київський метрополітен”; Ганна Серпутько – представник Асоціації тифлопедагогів України; Світлана Кисіль – архітектор, аспірант ПАТ «Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву».

Питання які обговорювались:

- Аналіз ситуації із забезпеченням рівності для людей з інвалідністю в українському суспільстві з урахуванням євроінтеграційного процесу.

- Виконання Україною міжнародних зобов’язань в галузі забезпечення прав на доступність для людей з інвалідністю.

- Роль громадських організацій та влади у процесі створення належних умов для вільної реалізації людьми з інвалідністю права на інформаційну та інфраструктурну доступність та запобігання дискримінації.

- Презентація рельєфно-графічної карти-схеми Київського метрополітену, як одного з перших в Україні допоміжних засобів, створеного за принципами універсального дизайну.

- Значення рельєфно-графічних матеріалів для формування навичок просторового орієнтування з метою забезпечення умов для індивідуальної мобільності незрячих.

Прес-конференція в Укрінформі 10.09.2014.