13 жовтня у рамках програми «Доступне місто» на базі Центральної бібліотеки імені Короленка в Маріуполі відкрили комп’ютерну залу для людей з порушеннями зору. У приміщенні розташовані чотири робочих місця, облаштованих комп’ютерною технікою для незрячих, встановлені програми екранного доступу з синтезаторами мови. – Тут також  є спеціальні тифлотехнічні засоби: дисплей Брайля, сканер, програми для незрячих. Окрім комп’ютерів, у залі є книги надруковані шрифтом Брайля, які передала Маріупольська територіальна первинна організація всеукраїнського товариства сліпих.

У Маріуполі відкрили комп’ютерну залу для людей з порушеннями зору

Петро Поліщук був присутній на даному заході через Skype і розповідав про наші розробки з 3Д-друку для незрячих, а також розповідав, як працює подібний інтернет-центр «Окуляр» у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відкритий ще у 2004 році.
Також Петро Поліщук на протязі року консультував Маріупольський УТОС, а УТОС в свою чергу владу Маріуполя, як правильно класти тактильну плитку для незрячих. Всі ці події проходять у рамках програми «Доступне місто».