Підприємства, які бажають забезпечувати людей з порушенням зору необхідними технічними засобами реабілітації, повинні повідомити Мінсоцполітики про свій намір.
«На жаль, бажаючих працювати в даній сфері обмаль», - зазначила директор департаменту соціального захисту осіб з інвалідністю Міністерства соціальної політики Оксана Полякова під час інтерв’ю 5 каналу. Вона пояснила, що до 2012 року постачання засобів для людей з порушенням зору здійснювалося через тендери, у зв’язку із чим була дуже значна кількість нарікань на якість засобів. Тому Урядом було змінено механізм. Зокрема, було вирішено, що всі підприємства, які бажають виробляти та постачати засоби для людей з інвалідністю, у тому числі з порушенням зору, повинні заявити про свій намір. Даний перелік доводиться до відома людей, аби кожний мав можливість обирати виробника (постачальника) самостійно.
За інформацією Оксани Полякової, постачання засобів для орієнтування та обміну інформацією для людей з вадами зору здійснювало підприємство, яке знаходиться на окупованій території, у зв’язку із чим протягом 2014-2015 років забезпечення цими засобами було припинено. У минулому році лише одне підприємство готове було забезпечувати людей засобами для обміну інформацією (озвучені годинники й аудіоплеєри), однак через тривале узгодження з Українським товариством сліпих технічних характеристик для годинників зазначене підприємство забезпечувало осіб з порушенням зору лише аудіоплеєрами. «Мінсоцполітики опрацьовано та взято до уваги всі нарікання з боку користувачів даними засобами та вживаються заходи щодо забезпечення людей з особливими потребами необхідними спеціальними пристроями», - підкреслила Оксана Полякова. 

Джерело: http://news.meta.ua