Вчора, 12 серпня, в актовій залі УТОГ (Українського товариства глухих) Полтави відбулася зустріч керівників поліклінік, лікарень Полтави з представниками організацій людей з інвалідністю, а саме: слуху, зору, і, звичайно, тих що мають порушення функціонування опорноруховго апарату. Представники зазначених нозологій висвітлювали позитивні та негативні аспекти, з якими стикаються люди з інвалідністю, під час відвідування ними медичних закладів, акцентували увагу на тих важливих правилах, яких повинні дотримуватися медики, в процесі спілкування з пацієнтами інвалідністю різних нозологій.

Відбулася зустріч керівників поліклінік, лікарень Полтави
Адже, винахідництво власних правил, породжених добрими намірами, пропущених через призму власного сприйняття, на жаль, часто призводить до негативних наслідків, що призводять до конфліктних ситуацій, а іноді до погіршення стану здоров'я пацієнта. Поштовхом до даної наради став один з приголомшливих випадків: Нечуючу жінку, яка потребувала допомоги, відмовилася прийняти жіночий лікар, мовляв, що треба приходити з судоперекладачем. Коли та написала, що перекладач зайнята, лікар відписала, що вона теж зайнята. Приємно те, що Керівництво управління охорони здоров'я м. Полтави, коли побачило цю переписку, виступило ініціатором даної наради. Представники громадськості об'єдналися тому, що разом - ми сила, тому, що проблеми, з якими стикаються люди, зібраних нозологій мають багато спільного з додаванням відмінностей, обумовлених певною нозологією.
Маємо надію на те, що цей захід стане поштовхом до покращення обслуговування медиками Полтави людей з інваліністю, до зменшення конфліктних ситуацій, скарг, які виникають через елементарне непорозуміння. .