З 10 по 14 січня 2017 року в приміщенні школи-інтернату м. Турка Львівської області в одинадцяте відбувся Всеукраїнський командний дитячий турнір «Диво-шашки у сніжних Карпатах».

Всеукраїнський командний дитячий турнір «ДИВО-ШАШКИ У СНІЖНИХ КАРПАТАХ – 2017» присвячений пам’яті легендарного воїна АТО «БАРНІ»

Цього року він присвячувався пам’яті колишнього учня школи-інтернату легендарного воїна АТО «БАРНІ» (Олександра Ільницького (Галаца) (28.02.1978 – 09.01.2016).

«БАРНІі» загинув у зоні АТО, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 9 січня 2016 року поблизу населеного пункту Зайцеве, розташованого неподалік від м. Горлівка Донецької області, під вогонь бойовиків потрапив цивільний автомобіль, в результаті чого була поранена місцева жінка. Наслідки могли б бути набагато гіршими, якби вчасно не зреагував працівник батальйону поліції особливого призначення «Миротворець» капітан поліції Олександр Ільницький, який ціною власного життя вивів з лінії вогню мирних людей, які попали під обстріл терористів. Нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Враховуючи що цей захід включено Міністерством молоді та спорту до Єдиного календарного плану спортивних змагань України на 2017 рік та з метою пропаганди туристичної привабливості району в зимовий період голова райдержадміністрації Олександр Лабецький взяв ці дитячі змагання під свій патронат і дав доручення керівникам відділу освіти та молоді і спорту райдержадміністрації Наталії Гошівській і Василю Поточному здійснити заходи по проведенню на високому організаційному рівні у м.Турка дитячого командного всеукраїнського турніру з шашок-64 «Диво-шашки у сніжних Карпатах». Урочисте відкриття яких відбулося 10 січня о 15.00 год.

Організаторами турніру крім відділу освіти та сектору молоді та спорту Турківської РДА є Львівська обласна федерація шашок (президент Іван Ільницький). Підтримали турнір львівські фірми «Ніка Захід» (директор Дмитро Смуток), «Єврологістика» (директор Ігор Шуптар) і благодійний фонд «Милосердя» (голова Мирослава Калинич) та ряд місцевих підприємців.


Вперше на цьому турнірі прийняла участь команда дітей з Клеванської загально-освітньої школи-інтернату для слабозорих дітей у складі: Асєєва Костянтина, Бережного Михайла, Мінаєва Павла, за фінансової підтримки Рівненського регіонального центру Інваспорт.






Для учасників змагань було організовано прекрасний відпочинок. Діти відвідади музей «Бойківщина», прикордонну заставу в с.Сянки, спортивну базу Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, каталися на лижах і санках, оглянули районний конкурс вертепів, а також взяли участь у щедруваннях на Старий Новий рік.