Сьогодні в Чорнобильській історичній майстерні в рамках проекту «Координація можливостей підтримки для молоді з порушеннями зору в Україні» закінчився тренінг «Підвищення кваліфікації: основи програми раннього розвитку незрячих дітей та дітей з порушеннями зору. Досвід Німеччини».

Закінчився тренінг «Підвищення кваліфікації: основи програми раннього розвитку незрячих дітей та дітей з порушеннями зору. Досвід Німеччини»

Вернер Хеккер, керівник відділу реабілітації експертного центру для незрячих людей і людей з порушенням зору Бліста, - Марбург, Німеччина ділився з українськими психологами, терапевтами, тифлопедагогами і фізичними реабілітологами німецьким досвідом.
Дуже складні теми, які виникають в сім'ях, де є незрячі діти, були протягом цих п'яти днів в центрі уваги. Як допомогти пережити горе батькам і дати можливість дитині відчути себе улюбленим і самостійним. Як правильно розкрити і адаптувати його індивідуальні особливості. Як, незважаючи на проблеми, дати йому можливість бути активним в соціумі.
Обговорювали в чому переваги інклюзивної освіти для таких дітей і говорили про те, що це процес не одного дня, і він зачіпає трансформацію освітньої системи, законодавчої бази та культури суспільства.
Учасники тренінгу вдячні пану Вернеру Хеккер за теоретичну і практичну інформацію і за те що, незважаючи на складний момент в Україні тренінг відбувся.
Проект реалізується за підтримки МЗС Німеччини.

Чорнобильська історична майстерня