Ось ми й виконали проект  «3D-друк на допомогу незрячим та слабозорим людям», що  був реалізований у рамках гранту «Глобальний грант 1866739 Початкова освіта, грамотність та соціалізація незрячих та слабозорих людей у м. Рівне» який здійснюється за фінансової підтримки РотаріКлубів міста Рівне Україна, міста Елістон Канада, The Rotary Foundation.

Виконали проект «3D-друк на допомогу незрячим та слабозорим людям»
Цей проект був розпочатий за ідеєю та розробками членів ради відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області. Моделюванням, друком та виготовленням займається спеціаліст-консультант з 3D-друку Грушевський Михайло.

Виконали проект «3D-друк на допомогу незрячим та слабозорим людям»
За проектом вперше в Україні виготовлено навчально-дидактичні матеріали, які пройшли апробацію у спеціальних навчально-виховних закладах України, Робоча група проекту виготовляє та апробовує тактильні, контрастні вироби універсального дизайну, для дітей та дорослих людей з порушеннями зору і незрячих. Основна ідея проекту полягає в тому, щоб надати безкоштовно наші вироби в користування спеціальним навчальним закладам, де є діти з порушеннями зору та незрячі.

Виконали проект «3D-друк на допомогу незрячим та слабозорим людям»
Як відомо, тактильні вироби для слабозорих та незрячих людей складаються з рельєфно-крапкового шрифту Брайля і тактильних позначок, що зчитується пальцями. Такі тактильні інформаційні розробки допомагають їм здобувати освіту, отримувати необхідну інформацію, орієнтуватися у приміщеннях та на вулиці.

Виконали проект «3D-друк на допомогу незрячим та слабозорим людям»
Дані вироби будуть суттєвою допомогою навчальним та реабілітаційним закладам, які здійснюють навчально-виховний процес дітей з порушеннями зору та незрячих, сприятимуть покращенню ситуації в інклюзивному навчанні, соціалізації та реабілітації дітей з особливими освітніми потребами.

Виконали проект «3D-друк на допомогу незрячим та слабозорим людям»
Сорок дві спеціальні установи вже отримали наші вироби, за що нам надіслали подяки та фото, як їх вихованці використовують ці навчально-розвиваючі матеріали.



 

Ось список виробів, які безкоштовно передані у 42 спеціальні установи України.

  1. Український алфавіт зі шрифтом Брайля універсального дизайну.
  2. Рядок брайлівський набірний з 10 клітинок.
  3. Емоційний куб з механічними кнопками «Генератор Брайля».
  4. Буквено-фонетичний та математичний набір універсального дизайну.
  5. Набір кубиків з українськими буквами універсального дизайну.
  6. Модель годинника шрифтом Брайля та плоскодрукованим шрифтом універсального дизайну.
  7. Таблиця множення зі шрифтом Брайля універсального дизайну.
  8. Площина координат.
  9. Геометричне лото тактильне та контрастне універсального дизайну.
  10. Шашки для незрячих.
  11. Тактильна розмальовка.

 

Хочемо подякувати всім причетним до реалізації даного проекту.

Дякуємо нашим грантодавцям Ротарі Клубам міста Рівне Україна, міста Елістон Канада, The Rotary Foundation та уряду Канади за фінансову підтримку проекту.

Дякуємо Марії Іжутовії, яка є керівником 3DPrinter.ua, за те що надавали нам безкоштовно пластик на початку наших розробок і надалі максимально допомагали з друком окремих виробів та робили знижки, при покупці матеріалів та обладнання під грант.

Дякуємо компанії Verbatim, за те що  також надавали безкоштовно пластик для наших розробок.

Також дякуємо компанії Plexiwire, за те що надавали нам знижки на пластик.

Дякуємо тифлопедагогам за апробацію та надання важливих рекомендацій. Особлива подяка тифлопедагогам ЗДО № 35 міста Рівне.

 

Ми і на далі будемо розробляти, виготовляти, апробовувати та реалізовувати вироби для незрячих та слабозорих людей з застосування універсального дизайну.

 

За детальною інформацією звертайтеся. ФОП Михайло Михайлович Грушевський
РОЗРОБКА ТА ВИГОТОВЛЕННЯ:
Відокремлений підрозділ
Всеукраїнської громадської організації
людей з інвалідністю по зору
«Генерація успішної дії» у Рівненській області; 
ФОП Михайло Михайлович Грушевський,
спеціаліст-консультант з 3D-друку.
Адреса: 33024, м. Рівне, вул. Вербова, 46/37, тел.: (098) 215-78-74, (093) 215-78-74, (096) 941-41-23,
е-пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. сайт: https://gud.rv.ua/shop

 

ПОБУДУЙМО СВІТ РІВНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ РАЗОМ!