• 8 січня. Діти членів ВП, які проживають у м. Рівне відвідали свято новорічної ялинки мера міста з подарунками у ляльковому театрі.
 
  • 10 січня. В Рівненській обласній бібліотеці відбувся Різдв’яний вертеп за участю дітей з порушеннями зору, активних учасників літньої читальні: Костянтина Асеєва, Олеся Самчука, (діти членів нашого ВП), Анни та Віктора Романух, Людмили і Романа Коваль, Евеліни та Ганни Бегей, Доната Онишкевича. Діти за традицією перевтілилися в Ангела, Чорта, Пастушків, Дзвонаря, Господаря й Господиню, співали колядки, віншували та бажали щастя, здоров’я у Новому Році. Організатор заходу Зоя Романуха бібліотекар РОУНБ.
 
  • 20 січня. У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася презентація Інформаційного бюлетеня «Інва.nеt», число 30, для людей з особливими потребами, який нещодавно вийшов у видавництві «Волинські обереги». Для того, аби 30 число Інформаційного бюлетеня «Інва.nеt» було доступне для людей з порушеннями зору, працівники ОУНБ вперше озвучили текст. Тепер його можуть послухати користувачі бібліотек не лише м. Рівне, але і у найвіддаленіших містах та селах Рівненщини. Запис здійснено у форматі MP3 на СD дисках, які будуть надіслані у бібліотеки області.
На презентацію Інформаційного бюлетеня «Інва.nеt» завітали користувачі книгозбірні, які мають порушення зору, представники громадських організацій: Відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області, «Обличчям до істини», Українського товариства сліпих, а також відомі рівненські незрячі поети та письменники твори, яких друкуються в журналі «Інва.nеt» (Лящук В., Рачинець С., Самчук В.), партнери видання – Рівненський обласний центр зайнятості та ЗМІ. http://libr.rv.ua/ua/news/3301/
 
  • 23 січня. Відбулися звітно-виборчі збори відокремленого підрозділу ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області. На зборах були присутні 10 чоловік, 13 чоловік подали заяви на вступ до «Генерації успішної дії». Прийняли до уваги звіт діяльності за 2015 рік. Вибрали керівника ВП ВГО людей з інвалідністю по зору  «Генерація успішної дії» у Рівненській області, ним став Поліщук Петро Степанович. Вибрали раду  ВП ВГО людей з інвалідністю по зору  «Генерація успішної дії» у Рівненській області у кількості трьох чоловік: Поліщука Петра, Асєєвої Ніни та Самчук Вікторії. Обговорили план діяльності ВП на 2016 рік.
 
  • 27 січня. У Рівненській ОУНБ стартував цикл відеоконференцій «Твоє право». Відбулася зустріч з практикуючими адвокатами Центру безоплатної вторинної правової допомоги Іриною Іващенко та Оксаною Теперик.
Правозахисники у інтерактивному режимі надали кваліфіковані відповіді на 22 запитання. Про послуги Центру розповіла начальник відділу взаємодії з суб'єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Мазурець та подарувала для бібліотеки рекламну продукцію. На заході були присутні члени нашого ВП Поліщук П., Зощук О., та Дячук Н. http://libr.rv.ua/ua/news/3312/
 
  • 31 січня. В Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці на першому поверсі Рівненський обласний благодійний фонд «Волинь європейська» проводив акцію «Різдвяні подарунки для дітей» та роздавав дітям-переселенцям та дітям з особливими потребами подарунки від німецьких партнерів. Серед 90 дітей знайшлося багато таких, які є постійними користувачами бібліотеки. Подарунки отримали діти з інвалідністю батьки, яких є членами нашого ВП. Це, Асєєв Костянтин, Денисова Валерія, Зощук Михайло та Мельник Соломія.
  • 3 лютого. Відбулося чергове засідання Громадської ради при Рівненській облдержадміністрації, на якому були розглянуті такі питання: звіт про роботу Громадської ради за 2015 р.; затвердження плану роботи Громадської ради на 2016 р.; відзначення активістів ГР за активну участь в роботі Громадської Ради при ОДА та інші. Серед відзначених членів Громадської Ради при ОДА керівник ВП ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області Петро Поліщук.
 
  • 9 лютого. Відбулося засідання Координаційної ради соціального партнерства з громадськими організаціями інвалідів і ветеранів м. Рівного, до якої було включено керівника ВП ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області Петра Поліщука. Члени ради були ознейомленні з кошторисом витрат на виконання в 2016 році Комплексної міської соціальної програми «Турбота»; з розподілом коштів, передбачених на статутну діяльність громадським організаціям людей з інвалідністю і ветеранів міста Рівне.
 
  • 10 лютого. Візок і тростина: у Рівному провели незвичну ревізію з чемпіоном світу. Наша європейськість визначається і в тому, як ми готові рахуватись із людьми з інвалідністю. Хто це сказав – важко згадати, але сказано об’єктивно. Перевірити це на практиці вирішили двоє «особливих» людей: слабозорий керівник відокремленого підрозділу ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії», радник Рівненського міського голови Петро Поліщук та чемпіон світу з танців на візках Іван Сівак. Для ревізії обрали ЦНАП, який відкрив сам Петро Порошенко і який задекларовано, як найдоступніший заклад області. Рекомендації по забезпеченню доступності людей з інвалідністю до ЦНАПу надавав та перевіряв їх виконання Петро Поліщук. Результат перевірки: ЦНАП дійсно доступний для людей з інвалідністю всіх нозологій. Детальніше за посиланнями:
 
  • 11 лютого. У сесійній залі міської ради відбулася нарада-семінар «Доступність закладів торгівлі для людей з обмеженими фізичними можливостями та маломобільних груп населення» з керівниками закладів торгівлі міста Рівне. На запрошення управління торгівлі та громадського харчування, рекомендації та практичні поради по забезпеченню доступності для людей з інвалідністю всіх нозологій в закладах торгівлі м. Рівне надавав керівник ВП ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області, радник Рівненського міського голови з питань людей з інвалідністю Петро Поліщук. Рекомендації з етики спілкування та допомоги людям з інвалідністю надавали члени ради ВП Самчук Вікторія та Асєєва Ніна. Детальніше за посиланням:
 
  • З 18 лютого по 2 березня 2016 року. Три члени нашого відокремленого підрозділу (Асєєва Ніна, Зощук Олена, Поліщук Петро) пройшли спортивну реабілітацію в «Західному реабілітаційно-спортивному центрі» НКСІУ.
 
  • 2 березня. У рівненських супермаркетах з'являться персональні гіди. Вже за місяць торгові заклади міста матимуть спеціальних працівників. Вони супроводжуватимуть людей з порушенням зору та допомагатимуть їм робити покупки. Ба більше, деякі супермаркети обласного центру вже розпочали впроваджувати такі ініціативи. Супермаркет інспектувала член ради нашого відокремленного підрозділу Вікторія Самчук. Детальніше у спеціальному репортажі Інеси Пославської телеканал Рівне 1. http://www.rivne1.tv/Info/?id=61677
 
  • 14 березня у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася соціальна вистава «Театр простих історій». Під час заходу звучали  історії  жінок Рівненщини, які успішно подолали життєві кризи та можуть стати прикладом для інших у виконанні читців Зорянського народного аматорського театру. Між історіями виконувалися художні номери: звучала пісня у жестовому виконанні Софії Холодько, пісні у виконанні Христини Боговіт, поезія Вікторії Самчук, Тетяни Войтович та танець у виконанні студії сучасного бального танцю «Роял». Деталі за посиланнями: http://libr.rv.ua/ua/news/3466/ та https://www.youtube.com/watch?v=Fy2Cmp-y0Fk
 
  • 24 березня. «Поезія – слово, поезія – пісня, поезія – вільна душа». Зустріч з рівненською письменницею Вікторією Самчук. На зустріч з письменницею Вікторією Самчук у бібліотеку прийшли учні 5 класу ЗОШ № 27 та вчитель Оксана Савюк. Бібліотекар філії № 7 Ніна Марценюк підготувала для відвідувачів добірку з творів і розповідь про поетесу. Від читачів у цей день для поетеси звучали її вірші у виконанні школярів, діти активно допитувалися про роки дитинства, про перші кроки в поезії, про життя, шлях до визнання та плани на майбутнє. http://cbs.rv.ua/news/godina_poetichnogo_nastroju_poezija_slovo_poezija_pisnja_poezija_vilna_dusha_zustrich_z_rivnenskoju_pismenniceju_viktorieju_samchuk/2016-03-27-1096
 
  • 31 березня. В нижньому храмі Свято-Покровського кафедрального собору відбулася презентація першого в Україні молитовника українською мовою шрифтом Брайля для незрячих. Розпочав презентацію архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, який наголосив що «ідея видати «Молитовник» виникла в середовищі незрячих людей. Коли вони приходили до храму, то молилися тими молитвами, які знали. Але не все можна вивчити напам’ять. Тому і було видано «Молитовник» для незрячих людей, щоб і вони могли більш духовно зануритись у молитву, та завжди бути з Богом».
Зі словами подяки виступив керівник ВП ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області Петро Поліщук, який також відзначив важливість та значення цього «Молитовника» для незрячих людей.
 
  • 3 квітня. «Торкаючись, бачу: Великі українці» – під такою назвою у Рівному представили виставку для людей з порушеннями зору. Це унікальний проект, який руйнує стереотип, що візуальне мистецтво є доступним лише для тих, хто бачить. Наш відокремлений підрозділ був співорганізатором цієї виставки. Члени нашого відокремленого підрозділу відвідали дану виставку і були задоволені побаченим. https://www.youtube.com/watch?v=QQqbB56k58U
 
  • 3 квітня. У тренінговому центрі Рівненської обласної бібліотеки відбувся перегляд документального фільму «Північна Америка: народжені непокірними» каналу «Discovery».
Фільм розповідає про мешканців Північної Америки, життя яких взаємопов’язане та залежить від природного «ланцюжка живлення».
Спеціально для глядачів з глибокими порушеннями зору ця кінострічка доповнена звуковою доріжкою з тифлокоментарем (аудіодискрипцією). Тифлокоментар пояснює незрячим і слабозорим глядачам, що саме відбувається на екрані, дозволяючи осягнути незримі візуальні образи. Організаторами кінолекторію були Зоя Романуха та Петро Поліщук працівники РОУНБ.
 
  • 08 квітня. Власників перукареньі кафе і ресторанів м. Рівне навчали етикету спілкування та надання допомоги людям з особливими потребами, а також принципам універсального дизайну. У Рівному зібрали керівників закладів громадського харчування, перукарень на семінар-нараду. Для них розповіли, як потрібно облаштувати їх заклади, аби вони стали доступними для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Семінар організував начальник управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування міськвиконкому Ігор Остапенко. Розповідали, як правильно допомагати людям з інвалідністю, керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії», радник міського голови Петро Поліщук, члени Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Вікторія Самчук, Ніна Асєєва та Наталія Дячук. http://7d.rv.ua/news/2016-04-08/vlasnykiv-perukaren-i-kafe-vchyly-etyketu-spilkuvannya-z-lyudmy-z-osoblyvymy
 
  • 12 квітня. На запрошення адміністрації кафе-піцерії «ПанАма» (м. Рівне, майдан Незалежності, 1) членами нашого ВП (Асєєвою Ніною, Дячук Наталією, Самчук Вікторією) був проведенний навчальний практикум «Обслуговування людей з інвалідністю» для працівників даного закладу.
 
  • 12 квітня. В Рівненській обласній держадміністрації відбулася селекторна нарада, щодо забезпечення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури області, зокрема виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 06.04.2015. № 170 «Про виконання плану заходів, щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2009 – 2015 роки «Безбар’єрна Україна». Головуючим наради був заступник голови РОДА з соціальних питань Савчук О. І. також були присутні керівники обласних управлінь та департаментів, міських управлінь, голови райдержадміністрацій. Нарада була зібрана на прохання керівника ВП ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області. На нараді був заслуханий звіт РОДА та РДА, щодо виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 06.04.2015. № 170, яке було видане за результатами громадської експертизи проведеної Громадською радою при РОДА виконавцем, якої є Поліщук Петро. Учасники наради звітували перед Савчуком О. І. та відповідали на питання поставленні членами «ГУД», бо інші громадські організації не були запрошенні на цю нараду. Прослухати аудіозапис наради можна тут: http://www.ex.ua/view/100068140
 
  • В квітні з ініціативи ВП «Генерація успішної дії» в Рівненській області та ходіння по владних кабінетах у Рівному поклали попереджувальну тактильну плитку біля залізничного вокзалу. Надалі таку плитку будуть класти перед наземними пішохідними переходами міста. Тактильна плитка виготовляється в місті Вінниця, тактильність досить нормальна, це найкраща тактильна плитка, яка виготовляється в Україні на даний час. Деталі за посиланням: https://www.facebook.com/groups/199241037094675/permalink/261805547504890/
 
  • 6 травня. Рівненських офіціантів вчерговий раз навчали обслуговувати людей з інвалідністю.
Керівник однієї із рівненських піцерій вирішив навчити своїх працівників, як правильно обслуговувати людей з інвалідністю. Для цього запросив активістів, які мають у цьому досвід. Цими активістами були Вікторія Самчук, Наталія Дячук та Петро Поліщук. Відеосюжет каналу РТБ https://www.youtube.com/watch?v=cQ0SXVMmzno
 
  • 17-18 травня. У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся міжрегіональний семінар-тренінг «Нові інформаційні технології у бібліотечному обслуговуванні людей з порушеннями зору» для працівників відділів обслуговування центральних районних бібліотек Західного регіону: Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Тернопільської та Волинської областей.
Учасники семінару познайомилися з інноваційними послугами обслуговування людей з інвалідністю в Рівненській ОУНБ та роботою секції УБА «Бібліотека – людям з інвалідністю та похилого віку».
            Змістовним та інформативним для учасників семінару було ознайомлення з технологією виготовлення аудіокниг у DAISY-форматі, фільмів з тифлокоментарем для людей з порушенням зору та сурдоперекладом для людей з порушенням слуху. Тренінги проводили: Петро Поліщук, бібліотекар-тренер Інтернет-центру «Окуляр», керівник відокремленого підрозділу ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області; Вікторія Самчук, Ніна Асеєва члени відокремленого підрозділу ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області, які надали практичні рекомендації та розповіли про основні принципи етикету в спілкуванні з людьми з інвалідністю. На слідуючий день вони були експертами та перевіряли, як бібліотекарі засвоїли матеріал, та як будуть застосовувати його на практиці. Деталі http://libr.rv.ua/ua/news/3632/
 
  • 26-27 травня 2016 року, у Харкові відбувся Всеукраїнський тренінг «Доступ до правосуддя людей з інвалідністю в Україні». У ньому брали участь юристи, члени комітетів доступності, активні лідери громадських організацій людей з інвалідністю з різних куточків України. Від нашого підрозділу на тренінг їздив Петро Поліщук де презентував доступність ЦНАПу в м. Рівне, який ми робили спільно з владою області і цей ЦНАП є найдоступнішим закладом Рівненської області для людей з інвалідністю.
 
  • 7 червня. В офісі НАІУ м. Київ відбулася робоча зустріч з проведення фокус-груп в регіонах, щодо надання якісних послуг  на транспорті особам з інвалідністю, яка  може бути використана  в державній доповіді (попередні домовленості), а також  для альтернативної  доповіді. В 2016 році   Міністерство інфраструктури України  готує державну доповідь  щодо доступності  транспорту та об’єктів  транспортної інфраструктури  для осіб з інвалідністю. В свою чергу  НАІУ хоче підготувати  об’єктивну інформацію по цій темі. Для цього і запросили активних керівників ГОІ з регіонів. Наш підрозділ представляли Петро Поліщук та Ніна Асєєва, доречі єдині представники з цілої України від нашої нозології.
 
  • 12 червня. У Рівному пройшов «Парафест Рівне». Громадські організації організували другий соціально-культурний фестиваль «Парафест Рівне». Відокремлений підрозділ ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області брав активну участь в організації цього фестивалю. Члени підрозділу прийняли участь в концертній програмі. Ніна Асєєва та Наталія Дячук виконали гімн фестивалю «Люди з інвалідністю» разо з хорами та автором музики Світланою Фостій, слова, до якого написала Вікторія Самчук. Також Вікторія Самчук читала свої нові твори. Олександр Бузна заспівав акапельно пісню. Ще заспівали пісню «Човен» дуетом Анастасія Дячук та Олесь Самчук нове молоде покоління «Генерації успішної дії». Також Вікторію Самчук нагородили дипломом фестивалю у номінації «Воля до перемоги».
Свою діяльність презентували більше 15-ти об’єднань, що опікуються людьми з особливими потребами. Останні демонстрували таланти під час урочистого концерту, також тут розгорнули виставки виробів декоративно-ужиткового мистецтва. Фестиваль відбувся на літній естраді у парку Шевченка. А за підтримки спонсорів тут навіть влаштували міні-пікнік. Деталі за посиланнями:
 
  • 14-15 червня. В смт. Олександрія та м. Рівне було зібрано та опитано дві фокус групи по 10 чоловік, щодо надання якісних послуг  на транспорті особам з інвалідністю. В Олександрії зібрали людей з інвалідністю з районів та сіл Рівненської області, а в Рівному мешканців м. Рівне. Групи збирали та опитували Ніна Асєєва, Петро Поліщук, Наталія Дячук та Вікторія Самчук. Висновки опитування нажаль показали, що про доступний транспорт ми можемо тільки мріяти, а люди з районів погано орієнтуються у питаннях захисту своїх прав, і яким має бути доступний транспорт для людей з інвалідністю. Далі ця інформація буде подана до Міністерства інфраструктури України. Деталі опитування в документах.
 
  • Червень. Рівненською міською радою було виділено 18 мільйонів на добудову об’єкта, що по вулиці Драгоманова, в цьому приміщенні має розсташуватися Рівненське міське управління соціального захисту населення. Ніною Асєєвою, Петром Поліщуком (рада нашого підрозділу) та Іваном Сіваком (багаторазовим чемпіоном світу з танців на візках) були внесені суттєві пропозиції по забезпеченню доступності для людей з інвалідністю всіх нозологій та інших маломобільних груп населення до проекту добудови цього об’єкта, які всі були враховані проектантом і сутєво покращать доступ до даного приміщення для таких людей.
 
  • 12–14 липня в м. Вінниця пройшов Навчально-інформаційний тренінг «Основи фінансового планування. Фандрайзинг. Можливості забезпечення стабільної діяльності ГОІ», під час якого учасники отримають знання щодо написання проектів та проектного менеджменту. На  тренінгу: навчили зацікавлених осіб методиці написання проектів, зокрема правилам вибору тематики проекту, пошуку грантових конкурсів, заповнення проектної заявки, особливостей проектного менеджменту. Від нашого осередку в семінарі брали участь Зощук Іван та Зощук Олена.
 
  • На території Національного природного парку «Дністровський каньйон» з 19 по 23 липня 2016 року відбувся навчальний семінар по темі «Організація рекреаційно–реабілітаційних програм для осіб з інвалідністю в природних умовах». Захід вже в котрий раз організували ВГО «Національна Асамблея інвалідів України» (НАІУ) та ГО «Товариство «Зелений Хрест».
На семінар були запрошені представники громадських організацій та волонтери з усієї України. Учасники семінару ознайомились із основними вимогами організації та проведення рекреаційно-реабілітаційних програм для осіб з інвалідністю в природних умовах, сучасними методиками та особливостями і технікою сплаву. Від Рівненського осередку у сплаві приймали участь Асєєв Сергій та Добруцькій Павло.  http://gud.rv.ua/news/zagalni/splav-po-dnistru
 
  • 20 липня – 2 серпня. Відбувся спортивний реабілітаційний збір людей з інвалідністю по зору на базі західного реабілітаційного центру для людей з інвалідністю, розташованого у с. Яворів Турківського рн. Львівської області. На зборі проводили реабілітаційні тренінги з психології, права, фізкультури, танців, культурні вечори  та інше. Від нашого осередку реабілітантами були: Дячук Наталія та Зощук Іван. Тренером з психології була Асєєва Ніна.
 
  • Липень. Зустріч Поліщука Петра з проектантами по реконструкції жилого корпусу для осіб з інвалідністю в обласному центрі комплексної реабілітації людей з інвалідністю с. Олександрія, Рівненської області та внесеня суттєвих змін по забезпеченню доступності для людей з інвалідністю всіх нозологій та інших маломобільних груп населення до проекту цього об’єкта, які всі були враховані проектантом і сутєво покращать доступ до даного приміщення для таких людей.
 
  • 26-30 серпня. Відбулася Всеукраїнська нарада/збори представників ГОІ - членів місцевих комітетів доступності. Захід проходив завдяки НАІУ, на базі західного реабілітаційного центру для людей з інвалідністю, розташованого у с. Яворів Турківського рн. Львівської області. На нараді було визначено основні напрямки діяльності Національної асамблеї людей з інвалідністю України, а саме: ГОІ, які є членами НАІУ, на 2017 рік. Особливу увагу було приділено питанням доступності. Також, під час заходу, представники з регіонів мали можливість поділитися позитивним досвідом у роботі ГОІ на місцях та окреслити проблеми, вирішення яких не можливо без внесення змін до певних законів України. Від нашого осередку активну участь приймали Поліщук Петро та Асєєв Сергій. Також Поліщука Петра було призначено представником НАІУ у Рівненській області по контролю впровадження інклюзіивної освіти в опорних школах. http://gud.rv.ua/news/news-rivne/vidbulasya-vseukrajinska-narada-zbori-predstavnikiv-goi
 
  • 14-15 вересня. В приміщенні InfoHUB м. Рівного відбувся інфрмаційний семінар «Участь громадян у бюджетному процесі м.Рівне». Експерти Інституту Регіонального Розвитку Валерій П'ятак та Олена Бей допомагали розібратися що таке «громадський бюджет», як портібно писати проекти, як знайти однодумців та як можна втілити в життя цікаві ідеї з розвитку міста.
В навчанні взяли участь більше 50 учасників, в тому чеслі і представниця Відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Генерація успішної дії» людей з інвалідністю по зоруу Рівненській області, Асєєва Ніна.  Які своєю активною позицією засвідчили готовність вчитися та брати відповідальність за зміни в місті на себе. Приємно відмітити, що громадські активісти та депутати, представники виконавчих органів міської влади, студенти та інші небайдужі рівняни спільно працювали над генерацією ідей, визначенням завдань та цілей, складанням бюджету та плануванням заходів з реалізації проекту. http://gud.rv.ua/news/news-rivne/rivnyani-vchilis-pisati-proekti-dlya-uchasti-v-gromadskomu-byudzheti-mista
 
  • Серпень – вересень. ВГО «Національна асамблея осіб з інвалідністю України» за підтримки Міністерства транспорту України доручили Поліщуку Петру, як керівнику відокремленого підрозділу зробити альтернативний звіт щодо доступності транспорту та об’єктів транспортної інфраструктури для осіб з інвалідністю у місті Рівне та Рівненській області. Звіт було зробленно та переданно в ВГО НАІУ. Звіт можна подивитися тут
 
  • 3-4 вересня ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики України провів захід «Творчий літературно-поетичний семінар «Кастальський ключ» для людей з обмеженими фізичними можливостями. Особи з інвалідністю взяли  участь в дводенних майстер-класах, що передбачали заняття з  теорії творчості, практичну роботу на основі їхніх власних творів, розгляд віршів як потенційних пісенних текстів, а також заняття з віршотерапії. Від Рівненщини на семінар були запрошенні поетеси Вікторія Самчук та Оксана Нікітюк. http://drda.org.ua/blog/2016-09-21/tvorchyy-literaturno-poetychnyy-seminar-kastalskyy-klyuch
 
  • 8–11 вересня на базі ТК «Буковель» (с. Поляниця, Івано-Франківська область) відбувся Навчально-практичний семінар «Орієнтування в просторі та скандинавська ходьба, як засоби соціалізації та інтеграції осіб з інвалідністю по зору в сучасне суспільство». Учасники семінару навчилися орієнтуватися з тростиною та GPS-новігаторамина програмі Osmand також навчилися ходити в звязці скандинавською ходьбою. Кожен з учасників поділився своїми напрацюваннями у сфері забезпечення доступності для людей з інвалідністю до закладів громадського призначення. Від нашого підрозділу на семінарі брав активну участь керівник підрозділу Поліщук Петро. https://youtu.be/RWIPHREZyh4
 
  • 14 вересня. Громадськості Рівненщини розказали про новації, що передбачені змінами до Закону України «Про громадські об’єднання». Для цього представникам організацій провели семінар-тренінг «Особливості правового регулювання державної реєстрації громадських об’єднань». Зокрема, обговорили новий порядок реєстрації та перереєстрації, зміни щодо статуту, плати за державну реєстрацію та податків.
Захід організований Рівненською облдержадміністрацією спільно з головними управліннями юстиції та ДФС в Рівненській області. Від нашого підрозділу у семінарі приймала участь Дячук Наталія.
 
  • В Києві пройшов Круглий стіл на тему «Виконання рекомендацій Комітету ООН з прав людей з інвалідністю щодо статті 24 Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю». Організатори: ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» у партнерстві з ВФ «Крок за кроком», за підтримки Міністерства освіти і науки України. Обговорили практичні питання впровадження інклюзивного навчання, в тому числі в «опорних» школах та виконання рекомендацій Комітету ООН з прав людей з інвалідністю, а також можливі шляхи співпраці громадянських організацій, адміністрацій шкіл, управлінь освіти в забезпечені права на освіту осіб з інвалідністю. В обговорені активну участь прийняли і члени Відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області Поліщук Петро та Асєєва Ніна. http://gud.rv.ua/news/news-rivne/kruglij-stil-na-temu-vikonannya-rekomendatsij-komitetu-oon-z-prav-lyudej-z-invalidnistyu
 
  • 12 жовтня в обласній бібліотеці презентували аудіокнигу місцевої письменниці Ірини Одерако «Від світанку і до вічності». Це історія про бабусю письменниці. В основі книги – розповідь про нелегке буденне життя людей, які жили близько ста років тому. У романі авторка піднімає вічну тему української літератури - тему тяжкої жіночої долі.Особливістю цієї аудіокниги стало те, що її озвучила сама письменниця тривалість звучання аудіокниги близько восьми годин. Всі витрати по озвученню та тиражуванню аудіокниги також взяла на себе авторка. Запропонувала озвучити книгу незряча рівненська поетеса Вікторія Самчук. Адже таким чином ознайомитися з творчістю Ірини Одерако зможуть і люди з порушеннями зору. Захід приурочено до Міжнародного «Дня білої тростини». Організатори заходу: Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека та відокремлений підрозділ Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області. http://gud.rv.ua/news/news-rivne/prezentatsiya-knig-do-dnya-biloji-trostini
 
  • 18 жовтня РОО УТОС спільно з ВП ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області організували круглий стіл з начальниками управління траспорту області та міста Місюрою Федоро та Миронюком Віталієм, щодо забезпечення пільгового проїзду для осіб з інвалідністю по зору. http://gud.rv.ua/video/slabozori-skarzhatsya-na-vodijiv-marshrutok-yaki-vidmovlyayut-u-projizdi
 
  • 20 жовтня. Відбувся регіональний відбір Всеукраїнського фестивалю-конкурсу творчості юдей з інвалідністю «Барви життя» від нашого осередку участь приймала новий член нашого осередку Блищик Юлія.
 
  • 26 жовтня 2016 року у Клеванський школі-інтернаті для дітей з порушеннями зору відбувся концерт «Жовтневі обійми». У концерті звучало багато віршів Рівненської незрячої поетеси, члена ради відокремленого підрозділу ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області Вікторії Самчук. У концерті приймали участь.
Члени відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Вікторія Самчук, Наталія Дячук, Олександр Бузна, Костянтин Асєєв, Юлія Блищик,Олесь Самчук та Олександра Сідлецька, а також поетеса Тетяна Войтович та автор і виконавець Костянтин Макарчук. Режисер концерту Вікторія Самчук. Звукорежисер Петро Поліщук. Звукооператор Юрій Юрчик. Ведучою була  Ніна Асєєва. http://gud.rv.ua/news/news-rivne/kontsert-zhovtnevi-obijmi
 
  • 27-28 жовтня. Всеукраїнська громадська організація «Наукове товариство інвалідів «Інститут соціальної політики».  Було проведено Всеукраїнський навчальний семінар для осіб з інвалідністю на тему «Техніка пошуку роботи».  Семінар пройшов за підтримки  Міністерства соціальної політики України, Фонду соціального захисту інвалідів України, Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, кафедри ортопедагогіки та реабілітології факультету корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова.
Учасниками семінару стали: випускники шкіл-інтернатів та молодь з інвалідністю, фахівці громадських організацій інвалідів; члени громадських організацій інвалідів; батьки дітей-інвалідів; фахівці реабілітаційних та освітніх закладів; психологи; соціальні педагоги, вчителі, студенти вищих навчальних закладів. Наш осередок на семінарі представляли Бузна Олександр та Дячук Наталія (студентка інституту «Україна»).
 
  • 27-30 жовтня м. Харків. Пройшла Всеукраїнська конференція «Створення центрів соціально-правової підтримки осіб з інвалідністю – запорука виконання Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю». До участі у конференції були запрошені фахівці у сфері права та лідери громадських об’єднань осіб з інвалідністю, а також представники Державної судової адміністрації, Управління праці та соціального захисту населення та Державної фіскальної служби. Від нашого відокремленого підрозділу в конференції брали участь Асєєва Ніна та Поліщук Петро, а також нотаріус Рівненського міського округу Дядкова Олена, до якої в учасників конференції виникло найбільше запитань і на які було дано вечерпні відповіді. http://gud.rv.ua/news/news-rivne/vseukrajinska-konferentsiji-stvorennya-tsentriv-sotsialno-pravovoji-pidtrimki-osib-z-invalidnistyu-zaporuka-vikonannya-konventsiji-oon-pro-prava-osib-z-invalidnistyu
 
  • 31 жовтня управлінню капітального будівництва Рівненського міськвиконкому були надані Поліщуком Петром рекомендації, щодо забезпечення доступності для людей з інвалідністю при реконструкції стадіону «Авангард» у м. Рівне.
 
  • 2 листопада в м. Обухів, Київської області відбувся гала-концерт Всеукраїнського конкурсу-фестивалю серед осіб з інвалідністю «Поетичний рушник». Друге місце у номінації «Духовна лірика» здобула Вікторія Самчук член ради нашого осередку.
 
  • 10 листопада. Десять кленів з‘явилися у парку культури «Хімік», що у районі Ювілейний міста Рівне. Саджанці дерев висадили незрячі та слабозорі члени нашого осередку. Таким чином ми відзначили ювілей своєї громадської організації «Генерація успішної дії». Саджанці дала міська влада, допомогли їх висадити працівники Тресту зеленого господарства. Таким чином люди з інвалідністю вирішили довести, що і вони дбають про благоустрій міста. Акцію присвятили 10-річчю створення і діяльності Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» та Міжнародному дню незрячих. http://gud.rv.ua/news/news-rivne/klenova-aleya

 

  • 10 листопада. Відбулися загальні збори нашого відокремленого підрозділу, на яких прийняли нових членів до нашої організації, вирішили кого подати на призначення степендії Рівненського міського голови, делегували представника на Всеукраїнську звітно-виборчу конференцію «Генерації успішної дії».

 

  • 10 листопада у навчально-тренінговому центрі РОУНБ відбувся перегляд документального фільму з тифлокоментарем «Північна Америка:сховатися нікуди» каналу «Discovery».

Фільм розповідає про жорстокі умови мешканців прерій Північної Америки: лугових собачок, гепардів, орлів, рисі та ін. Життя тварин сповнене небезпек та залежить від природного «ланцюжка живлення», природніх катаклізмів: торнадо, сильної спеки, відсутності дерев, щоб заховатися. Фільм переглядали члени нашого підрозділу.

 

  • 11 листопада. Петро Поліщук та Ніна Асєєва надавали рекомендації по забезпеченню доступності для людей з інвалідністю до Рівненського обласного господарського суду при реконструкції приміщення даного суду. Всі рекомендації і зауваження були почуті і врахованні.

 

  • 11 листопада. Петро Поліщук (керівник нашого підрозділу), Вікторія Самчук (член ради нашого підрозділу) та Ірина Грінчук (тифлопедагог ДНЗ № 35 компенсуючого типу для дітей з порушеннями зору «Весняночка» м. Рівне) взяли участь у радіопередачі «Дослівно», що виходить на радіо «Рівне FM». Радіопередача була присвячена 10-річчю створення і діяльності Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» та Міжнародному дню незрячих. Передачу можна послухати тут.

 

  • 13 листопада. На обласному «Радіо Край» вийшла передача «Недільна світлиця» приурочена до 10-ти річчя з дня створення нашої організації та Міжнародного «Дня незрячих». У передачі брали участь Петро Поліщук керівник підрозділу та Вікторія Самчук член ради нашого підрозділу. У програмі було обговоренно здобутки нашої організації і проблеми, яких у людей з порушеннями зору ще нажаль дуже багато.

 

  • 19 листопада 2016 року у Києві відбулась десята Всеукраїнська конференція Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» в якій взяли участь тринадцять делегатів обраних по одному з різних осередків організації.

Делегати Всеукраїнської конференції визнали роботу Координаційної ради за 2015-2016 роки задовільною, внесли зміни до статуту організації в частині приведення його у відповідність до діючого законодавства та обрали новий склад Координаційної ради і Наглядової ради.

Петро Поліщук, керівник нашого підрозділу залишився на своїй посаді віце-президента з внутрішньої політики, а також до складу вссеукраїнської Координаційної ради «Генерація успішної дії» обрали члена ради нашого підрозділу Ніну Асєєву.

Новий склад Координаційної ради виглядає наступним чином:

Геннадій Євсев’єв – президент організації;

Володимир Пеліховський – віце-президент з зовнішньої політики;

Петро Поліщук – віце-президент з внутрішньої політики;

Вікторія Шевчук – член Координаційної ради;

Віталій Ус – член Координаційної ради;

Марина Бабець – член Координаційної ради;

Ніна Асєєва – член Координаційної ради.

Новий склад Наглядової ради сформовано наступним чином:

Андрій Момут – голова Наглядової ради;

Ігор Кушнір – член Наглядової Ради;

Анатолій Сасса – член Наглядової Ради.

 

  • 1 грудня, в Міністерстві інфраструктури України відбувся круглий стіл «Доступність транспорту та об'єктів транспортної інфраструктури» за участю Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича, представників ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України», громадських організацій осіб з інвалідністю різних областей України, фахівців та експертів з питань безбар'єрності в транспортній сфері (Укртрансбезпека, ПАТ «Укрзалізниця», Укравтодор, Державіаслужба, ДП «Адміністрація морських портів України»). Під час дискусії обговорено результати підготовки проекту Національної доповіді «Доступність транспорту та об’єктів транспортної інфраструктури для осіб з інвалідністю», проблемні питання щодо стану доступності транспорту та об'єктів транспортної інфраструктури для людей з обмеженими фізичними можливостями, альтернативні шляхи їх вирішення.

Нашу нозологію на круглому столі представляли Людмила Фурсова, Богдан Мойса, Євгеній Свєт, Марія Гогільчин, Ніна Асєєва Петро Поліщук. Людмила Фурсова доповіла по питаннях доступності транспорту та об’єктів транспортної інфраструктури для осіб з інвалідністю зору. Більше від людей з порушеннями зору ніхто не виступав, так як не вистачило часу, хоч у запрошенні на цей круглий стіл Петру Поліщуку було сказано підготувати доповідь на 5 хвилин з презентацією. Після таких круглих столів мабуть  нажаль мало, що зміниться в нашій державі. Більше інформації за посиланням

http://gud.rv.ua/news/news-rivne/kruglij-stil-dostupnist-transportu-ta-ob-ektiv-transportnoji-infrastrukturi

 

  • З 1 по 3 грудня у Рівному відбувалися заходи приуроченні до Міжнародного «Дня осіб з інвалідністю», члени нашого підрозділу приймали активну участь у концертах. За активну громадську позицію та захист прав людей з інвалідністю нагородженно чотирьох членів підрозділу (Асєєва Ніна, Добруцькій Павло, Дячук Наталія, Самчук Вікторія) грамотами від міської та обласної влади.

 

  • 5 грудня. Поліщук Петро, Асєєва Ніна та Дячук Наталія прочитали лекцію у Рівненському районному центрі зайнятості «Як правильно шукати роботу людям з інвалідністю». Захід організував Рівненський районний центр зайнятості у рамках декади по працевлаштуванню людей з інвалідністю.

 

  • 11 грудня. «Тобі емоції справжні». Таку назву мала творча зустріч рівненської поетеси Вікторії Самчук. Вона пройшла у Здолбунові у Будинку культури цементників. Вікторія Самчук – знана у літературних колах поетеса. Крім цього, вона ще й активна громадська діячка, член ради ВП Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у Рівненській області, неодноразова переможниця багатьох конкурсів всеукраїнського та місцевого значення, авторка поетичних збірок «Каркаде» та «Тобі емоції справжні», які також вийшли у аудіоформаті. http://gud.rv.ua/news/news-rivne/nezryacha-ale-nevipravna-optimistka-viktoriya-samchuk-provela-tvorchu-zustrich

 

  • 29 грудня. Вікторія Самчук, член ради нашого підрозділу отримала стипендію Рівненського міського голови. Розпорядженням міського голови від 29.12.2016 № 1164-р затверджено список соціально-активних мешканців Рівного з інвалідністю, яким на 2017 рік встановлено стипендії міського голови, кандидатури яких визначені за результатами рейтингового голосування, проведеного членами комісії для визначення стипендіатів міського голови м. Рівного з числа соціально-активних осіб з інвалідністю. http://gud.rv.ua/news/news-rivne/viktoriya-samchuk-chlen-radi-nashogo-pidrozdilu-otrimala-stipendiyu-rivnenskogo-miskogo-golovi

 

  • На протязі року Поліщук Петро бере активну участь у засіданнях Громадської ради при Рівненській обласній державній адміністрації та у конкурсних комісіях по видачі ліцензій на перевезення пасажирів, як у м. Рівне так і в області бо є членом цих органів.